Kärleksbombning gör oss smartare

Publicerad 2018-06-26

Sommar och värme, fotbolls-VM, lön och annalkande semester. Det finns många skäl att hylla glädjen, livet – och varandra. Ta tillfället i akt och ös kärlek över någon ditt hjärta klappar för. Kärleksbombning gör dessutom gott för såväl hjärta som hjärna.

– Man blir smartare och mer kreativ, säger psykologen Oskar Henrikson.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Hat och negativitet påverkar människan oerhört starkt. Enligt Oskar Henrikson, legitimerad psykolog och vd och grundare av Psykologifabriken, går vi in i ett stressat kampflykttillstånd när vi möts av för mycket negativitet. Kroppen ställer in sig på att fly för sin överlevnad.

– Det är ett puckat tillstånd. Det enda det säger din kropp är att ditt liv är hotat. Det är inget tillstånd du kan lösa matte i eller komma på nya kreativa idéer, säger han.

Blir smartare av lovebombning

Faktum är motsatsen, att hejdlöst våga kärleksbomba sina medmänniskor, kan vara en välgärning – både mot dig själv och andra.

– Det häftiga är att när man gör det motsatta och kärleksbombar och tryggar en person så försätts personen i ett tillstånd där hen blir smartare, mer kreativ och mer öppen för olika saker, säger Oskar Henrikson.

Kärleksbomba din nästa

Vi människor tar till oss kritik mycket lättare än hyllningar och vi kräver därför långt fler positiva kommentarer som negativa. Ungefär fem gånger så många, enligt Oskar Henriksson.

Det går alltså nästan inte att kärleksbomba varandra nog. Och det finns mycket att fira. Sommar, sol, VM-fest, lön – eller varför inte bara kärleken.