Polisen släpper bilder på mordbil – ”Vi vill veta allt”

Av: Isabelle Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu går polisen ut med bilder på en bil som använts vid mordet i Barkarby 5 juni i hopp om att få information om mördaren.

Skotten avlossades från en stulen silverfärgad Honda CR-V av årsmodell 2011.

– Vi vill veta allt om den här bilen, säger Patrik Zanders, spaningsledare.

1 av 4 | Foto: POLISEN

Det var kvällen den 5 juni som en 26-årig man sköts ihjäl i en bil utanför Ica Maxi på Barkarbyvägen i Barkarby i Järfälla, norr om Stockholm.

– Han satt i sin bil som var parkerad utanför en restaurang, säger Patrik Zanders, spaningsledare vid polisens avdelning för Grova brott i norra Stockholm.

Polisens teori är att den silverfärgade Hondan körde förbi offret minst en gång. Den andra gången stannade den till i höjd med offrets bil.

– Det avlossas ett antal skott, målsägande avlider omedelbart, säger Patrik Zanders.

Skytten i stulen Honda

Därefter försvann bilen – och polisen hittade den timmar senare parkerad och övergiven vid Folkhögskolevägen i Barkarby. Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades ett automatvapen i bilen, men detta vill spaningsledaren inte kommentera.

– Jag vill inte gå in mer på vad vi har eller inte har, säger Zanders.

Mordet är fortfarande olöst. Nu väljer man att gå ut med bilder på den aktuella bilen, en silverfärgad Honda CR-V av årsmodell 2011.

– Dels är vi intresserade av iakttagelser vid mordplatsen, dels om något råkat se när de byter den här bilen där den påträffas, säger Patrik Zanders.

– Men också den har stått någonstans från den 23 april till den 5 juni.

Hondan stals nämligen vid ett villainbrott i Hässelby i västra Stockholm sent på kvällen 23 april eller under natten till 24 april. Var den befunnit sig sedan dess vet inte polisen.

– Någonstans har den här bilen förvarats, säger Patrik Zanders.

– Har man sett den stå parkerad under en längre tid så är det superintressant.

Ingen är gripen eller skäligen misstänkt för mordet. Polisens teori är att minst två personer satt i Hondan när mordet skedde.

– Det finns de som gjort iakttagelser av den här bilen och man uppfattar inte föraren som maskerad, säger Patrik Zanders.

Mannen som mördades var känd av polisen sedan tidigare och hade kopplingar till gängkriminalitet i Järvaområdet. En nära anhörig till den nu mördade dömdes nyligen i ett mycket uppmärksammat mordfall.

”Vill veta allt”

Det har också förekommit uppgifter om att det skulle ha suttit ytterligare en person i mordoffrets bil.

– Vi har i nuläget inget som indikerar på det. Vid tillfället när det här sker är målsäganden själv, säger Patrik Zanders.

– Men målsägandes bil har stått där i några minuter när det här sker, så det är inte alls omöjligt att han har släppt av någon. Men det vet vi inte.

Polisen uppmanar alla som har någon information om den silverfärgade bilen att höra av sig.

– Vi vill veta allt om den här bilen, säger Patrik Zanders.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN