Fortsatta sökinsatser efter försvunnen kvinna

TT

Publicerad 2018-06-27

Missing People Sverige deltar i sökandet efter den försvunne 81-åriga kvinnan. Arkivbild.

En 81-årig kvinna är fortsatt försvunnen utanför Tierp.

Under onsdagen fortsätter sökandet efter henne med full styrka.

Sökandet efter den 81-åriga kvinna som först rapporterades försvunnen i Tierp i torsdags förra veckan fortsätter även under onsdagen.

– Sökinsatsen kommer fortsätta till 22 ikväll och troligtvis imorgon också om kvinnan inte påträffas innan det, säger Mikael Hedström, presstalesperson polisen region Mitt.

Sökinsatsen som pågår i Strömsberg och Ersta ett par kilometer norr om Tierp bemannas av personal från militären, fjällräddningspersonal region Nord och Bergslagen, räddningstjänsten och poliser från flera regioner. Hundförare går främst och bakom följer en skallgångskedja.

– Överlevnadsexperter har gjort bedömningen att det kan finnas hopp om att kvinnan fortfarande lever. Vi är även väldigt måna om att allmänheten är vaksamma och kontrollerar sina stugor i området. Kvinnan kan ha tagit sig in i en stuga men sedan inte kunnat påkalla hjälp, säger Mikael Hedström.

Under tisdagen hittades ett par läsglasögon strax väster om Ersta vid väg 740 ett par kilometer norr om Tierp. Det kan vare sig bekräftas eller uteslutas om läsglasögonen är kvinnans eller ej. Kvinnan sågs senast när hon gick längs med länsväg 292 några kilometer söder om Tierp.

Kvinnan ska vid försvinnandet ha varit klädd i mörk kappa med luva, gröngul Helly Hansen-jacka med versala "H" på ryggen, grön/blå blus, vit väst med knäppning, jeans och ett par vita skor. Kvinnan är 165-170 centimeter lång, kan bära en axelväska och även ha haft en brun necessär med sig.

Rättad: I en tidigare version hade Mikael Hedström felstavat efternamn.

ANNONS