Polishund överlevde svår knivskada

avTT

Foto: Polisen
Polishunden Django blev svårt knivhuggen, men överlevde. I höst beräknas Django vara tillbaka på jobbet igen.

I fredags skadades polishunden Django svårt i samband med att polisen skulle gripa en man i Landskrona. Men på måndagen skrevs Django ut från djursjukhuset. Och i höst beräknas den polisanställde hunden vara tillbaka i yttre tjänst.

Flera personer hörde i fredags av sig till polisen i Landskrona för att larma om en man som gick omkring och betedde sig hotfullt. När polisen fann mannen försökte han först fly, men blev upphunnen. Då gjorde han i stället ett utfall och knivhögg polishunden Django, varpå mannen sköts i benet av polisen.

Till en början var det osäkert om Django skulle överleva, men på måndagen fick historien ett lyckligt slut när Django skrevs ut från djursjukhuset med hopp om att hunden ska bli helt återställd, skriver SVT Nyheter Skåne.

– Django är hemma och vilar upp sig men väntas åter vara i tjänst i höst igen. Så är prognosen i alla fall men redan nu verkar faktiskt Django taggad att ge buset en omgång. Det är oerhört glädjande att se Djangos tillfrisknande även om han inte är helt återställd och jag är djupt tacksam till all personal på veterinärkliniken för deras insats, säger hundföraren som på grund av hotbilden vill vara anonym, till SVT.

Mannen som sköts av polisen anhölls på lördagen som misstänkt för grovt hot mot tjänstemannen.