Gruppvåldtäkterna i Malmö

En tonåring häktad för gruppvåldtäkten på Lindängen

Av: 

Ebba Thornéus

Johanna Rapp

NYHETER

En 15-årig och en 16-årig pojke har häktats misstänkta för att ha gruppvåldtagit en kvinna på Lindängen i början av februari i år.

Totalt misstänks sju unga pojkar i åldrarna 13 till 16 år ha varit inblandade i gruppvåldtäkten.

– Han har inte gjort någonting som motsvarar det som påstås från åklagaren, säger 16-åringens försvarsadvokat Christer Jakobsson.

Det var den 2 februari i år som tonårspojkarna misstänks ha gruppvåldtagit en kvinna i en lokal i ett flerbostadshus i området Lindängen, i stadsdelen Fosie i Malmö.

De misstänkta gärningsmännen ska ha drogat kvinnan, som uppges vara över 18 år, och tagit henne till adressen där de sedan gruppvåldtog kvinnan, någon gång mellan klockan 23 på kvällen till klockan 09 morgonen efter.

Sju pojkar mellan 13 och 16 år gamla är misstänkta för delaktighet i gruppvåldtäkten och i tisdags anhölls en 16-åring och en 15-åring och under fredagen häktades tonårspojkarna.

16-åringen häktades först, på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt.

– Han har inte gjort någonting som motsvarar det som påstås från åklagaren, säger 16-åringens försvarsadvokat Christer Jakobsson.

Senare under fredagen häktades också den 15-åriga pojken och också han nekar till brott.

Dessutom sitter ytterligare en tonårspojke anhållen.

Två pojkar under 15 år

Bland de sju tonåringarna är det två pojkar som är under 15 år gamla och alltså inte straffmyndiga, varför de formellt inte delges misstanke.

– Det vi har gjort är att vi har haft samtal med ytterligare två pojkar som båda är under 15 år som vi misstänker har varit på platsen. Efter detta har de överlämnats till sina föräldrar och vi har också tagit kontakt med socialen, sa Nils Norling, presstalesperson för polisen till Aftonbladet i samband med anhållandet.

Samtliga sju misstänkta pojkar är i åldern 13-16 år.

Två av de anhållna pojkarna släpptes senare, men är fortfarande misstänkta för brott.

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu upp till 50 % på utvalda glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Gruppvåldtäkterna i Malmö

LÄS VIDARE

Fyra pojkar anhållna för gruppvåldtäkt i Malmö

ÄMNEN I ARTIKELN

Gruppvåldtäkterna i Malmö

Malmö

Sexualbrott

Våldtäkt