L i Jönköping: Emma Carlsson Löfdahl bör lämna riksdagen

Emma Carlsson Löfdahl (L) uppmanas av sitt eget distrikt i Jönköping att avgå som riksdagsledamot.

Efter ett möte på torsdagskvällen meddelade länsförbundsstyrelsen att Carlsson Löfdahl inte längre har något förtroende hos vare sig väljarna eller i partiet.

Under torsdagskvällens höll Liberalernas länsförbundsstyrelse i Jönköpings län haft ett möte om Emma Carlsson Löfdahl.

Riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl hamnade i blåsväder efter Aftonbladets avslöjande i måndags om hur hon hyrt sin makes lägenhet och fått ut tusentals extra kronor i bostadsersättning från riksdagen.

De senaste två åren har hon fått 103 000 kronor per år för att hyra lägenheten. Totalt har Emma Carlsson Löfdahl fått drygt 463 000 kronor i bidrag sedan 2013.

Satt i möte under torsdagskvällen

Efter att länsförbundsstyrelsen i Jönköpings län sammanträtt under torsdagskvällen meddelar de att Emma Carlsson Löfdahl har tappat deras förtroende.

”Länsförbundets styrelse konstaterar dessvärre att förtroendeskadan gentemot partiet och väljarna är för stor för att Emma Carlsson Löfdahl på ett fullgott sätt ska kunna fortsätta sitt arbete som riksdagsledamot från Jönköpings län och främsta företrädare för Liberalerna i länet”, skriver Liberalerna i Jönköping i ett pressmeddelande.

Styrelsen rekommenderar även Emma Carlsson Löfdahl att avsäga sig sitt riksdagsuppdrag.

”Behöver lämna över till sin ersättare”

”Jag och styrelsen konstaterar med sorg att den förtroendekris som uppstått i partiet i länet gentemot Emma nu är för stor för att hon ska kunna fortsätta i rollen som riksdagsledamot och Liberalernas främsta representant i Jönköpings län. Vi har i henne haft en uppskattad partirepresentant men för att partiet ska kunna gå vidare behöver Emma nu lämna över till sin ersättare”, säger Jimmy Ekström, vice ordförande i Liberalernas länsförbund i Jönköpings län, i pressmeddelandet.

Under de senaste dagarna har kritik också riktats mot Jan Björklund och Liberalerna.

Varför har Liberalernas gruppledning ännu inte uppmanat Emma Carlsson Löfdahl att lämna sitt riksdagsuppdrag?”, har exempelvis den före detta moderata försvarsministern Mikael Odenberg skrivit på sin Facebook-sida.

Publisert:

LÄS VIDARE