Sommarstäda i trädgården!

Sommarstäda i trädgården

Vi är mitt i sommaren och växterna blir glada för lite extra vatten. Så ta med dig vattenkannan på en skön trädgårdsrunda!

Få koll på redskapen

Visst är det skönt att ha alla saker samlade på ett och samma ställe?! Med en praktisk trädgårdsväska vet du precis var du har dina tillbehör. Väskan innehåller redskap, handskar, ett förkläde och en trädgårdshatt. Finns hos www.bluebox.se, 445 kr.

Lys upp kvällarna

Trots att det är en hel månad kvar av sommaren blir det mörkare om kvällarna. Och vad passar då bättre än att tända mysiga ljus för sena grillkvällar i trädgården? Den här lanternan är snygg både att hänga upp eller ställa på bordet. Från Lagerhaus, 29 kronor.

Skrubba dina grönsaker

Genom att bara skrubba eller borsta dina rotfruktar bevarar du nyttigheterna som annars försvinner om du skalar. Den här charmiga skrubbhandsken finns hos www.bluebox.se, 49 kronor.

Räfsa och vattna rätt

Med en ergonomisk lövkratta och vattenkanna skonar du din rygg mot felbelastning. Räfsan kostar 219 kronor, kannan, cirka 130 kronor. Båda från Fiskars.

Kom ihåg!

Om du redan hunnit plocka av alla hallon av buskarna är det nu dags att knipsa bort alla skott som det vuxit bär på. Skotten tas av vid jordytan och av de nya skotten behåller du bara några få, omkring tio stycken.

? I slutet av juli är bästa tiden att förbereda julamaryllisen. Ja, visst låter det bakvänt så här mitt i sommaren. Men nu ska du sluta att vattna din amaryllis och låta bladen vissna ner så kommer den att komma fint till jul.

? Klipp bort vissna blad och blommor från perennerna, så får nya skott plats att växa.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård