Tankade bilen med rumpfett

Publicerad:
Uppdaterad:

USA: Plastikkirurg gjorde biodiesel av patienternas överskottsfett

1 av 3
Med passion för fettsugning.

Plastikkirurgen Craig Alan Bittner och hans flickvän kunde köra varsin bil på fett som doktorn ”utvunnit” från sina patienter.

Men doktorn sög ut sina patienter på tok för mycket – och lämnade dem deformerade.

Bittner jagas nu av myndigheterna men har flytt till Sydamerika.

Doktor Bittner drev sin framgångsrika klinik i Beverly Hills, Kalifornien, i flera år. Under en period omvandlade han fettet från sina patienter till biodiesel. På sin egen sajt lipodiesel.com skrev han:

Räddar jorden

– Den stora majoriteten av mina patienter vill att jag gör bränsle av deras fett, och jag har mer fett än jag kan använda. Patienterna blir inte bara av med sina kulmagar och kärlekshandtag utan bidrar också till att rädda jorden, skrev han stolt.

Allt fett går att omvandla till biobränsle. Det är heller inga problem, rent tekniskt, att använda mänskligt fett.

Men att använda mänskliga restprodukter som bilbränsle är däremot olagligt i Kalifornien och Bittner jagas nu av de lokala hälsovårdsmyndigheterna, skriver forbes.com.

Sög för mycket

Han jagas också av åklagare som utreder anklagelser om att Bittners flickvän tilläts genomföra fettsugningar utan läkarutbildning. I åtminstone tre fall har Bittner dessutom sugit ut för mycket fett ur sina patienter och lämnat deras kroppar deformerade. Ytterligare dussintals med patienter har anmält honom för felbehandling.

Sajten lipodiesel.com är stängd. Och på sin gamla kliniks hemsida skriver Bittner att han rest till Sydamerika för att utföra ”volontärarbete”. Åklagare Andrew Besser är dock övertygad om att Bittner stängde sin klinik i november för att sedan fly undan rättvisan.

Publicerad: