Svetsaren Tord vann 2,4 miljoner

Av: Agneta Wahlström, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

"Nu lockar Nya Zeeland"

1 av 3 | Foto: Mark Earthy
Tord Nordsvan vann 10 000 kronor i månaden i tjugo år.

Den 13 september klev Tord Nordsvan, 63, in i TV4-studion för att skrapa Triss Månadsklöver. Om 1,5 år går han i pension och kunde glatt konstatera att vinsten blev en hel extra pensionspeng.

– Nästa vinter bär det av till Australien och Nya Zeeland.

Det har gått ett par månader sedan paret Nordsvan jublade över tre klöversymboler på en Trisslott. Den 22 juni satte sig Monica Nordsvan framför datorn hemma i Öjebyn, som ligger ovanför Piteå, och skrapade en Trisslott. Hon ser att lotten innehåller tre klöversymboler och ropar genast maken.

– Kom får du se, ropade hon. Först förstod vi inte att det var sant, men efter en stund sjönk det in, berättar Tord Nordsvan.

Bytte taktik

Tord Nordsvan hade några dagar innan skrapet planerat att använda dagens datum till lotterna, alltså 13 och 9. Men den taktiken ändrade han lite på.

– Jag valde lott nummer 13 på summan, men på åren valde jag i stället barnbarnets födelsedatum.

Han är helt klart nöjd med utfallet: 10 000 kronor i månaden i tjugo år.

– Nu kommer vi att ha tre pensioner att leva på. Det hjälper jättemycket.

Tord Nordsvan jobbar som svetsare. Efter sju år i skolan gick han direkt ut i arbetslivet. Och där har han varit sedan dess.

– Jag har aldrig varit arbetslös och nästan aldrig sjukskriven. Men nu börjar nacke och rygg kännas av lite.

Australien och Nya Zeeland

Han har 1,5 år kvar till pension och om kroppen håller så jobbar han tiden ut. Sedan är det dags att njuta av Trissvinsten.

– Någon gång under nästa vinter åker vi till Australien och Nya Zeeland. Mest är det Nya Zeeland som lockar. Jag känner många som varit där och de har bara haft gott att säga om landet. Där finns det i alla fall inga giftiga djur.

Hur kändes det att vara på tv?

– Det var lite nervöst i början, men det var intressant att se hur allt fungerade. Hemma satt nog alla jag känner bänkade framför tv:n.

Hur tyckte de att du skötte dig?

– Jag fick faktiskt godkänt, säger Tord Nordsvan och skrattar lite. Man behövde inte prata så mycket och vi norrlänningar är inte så pratsamma. Och så kan vi inte svenska, fortsätter han med ett stort leende på rösten.

Tord och Monica Nordsvan stannade kvar i huvudstaden efter tv-debuten.

– Vi hade bokat bord på restaurang och så åkte vi ut till Kaknästornet. Det blev en hel del promenerande.

Nu kan Tord och Monica Nordsvan börja smälta vinsten och se fram emot en fantastisk upplevelse ”Down Under”.

Publicerad: