Nyheter

”Jag är ju nästan gud”

Av: 

Mia-Li Hallengren

NYHETER

Dagbok innehöll skolmassaker-planer

Pekka-Eric Auvinen planerade skolskjutningen i Jokela i Finland många månader i förväg visar hans dagboksanteckningar.

Pekka-Eric Auvinen, som låg bakom den finska skolmassakern förra året, planerade attacken i flera månader.

Det framgår av hans dagboksanteckningar.

– Jag kommer att döda så många av er skitstövlar som möjligt, skrev han före dådet.

Pekka-Eric Auvinen dödade åtta personer på sin skola i finländska Jokela den 7 november i fjol. Finska polisen har gått igenom Auvinens dagboksanteckningar som ger en utförlig beskrivning av massakerplanerna.

"Jag kommer att döda så många av er skitstövlar som möjligt. Nästa höst när domedagen gryr inleds ett enmanskrig mot allt och alla.", skriver han.

Kallas "Main Strike"

Utdragen ur hans dagbok finns med i den finska centralkriminalpolisens rapport med tidigare hemligstämplat material som publiceras i dag.

Auvinens kallar sin attack för "Main Strike" och drar paralleller till skolmassakern i Columbine och bombdådet i Oklahoma. Han skriver detaljerat om beskjutningen.

"Jag är beväpnad med hagelgevär, karbin eller pistol och jag skjuter på allt som rör sig, jag kastar molotovcocktails och rörbomber och sprider förstörelse. I bästa fall uppstår det en massiv förstörelse och kaos eller till och med en revolution."

"Är en övermänniska"

"Jag vill i alla fall att detta blir ihågkommet för evigt och att det blir en påverkan på världen. Kanske jag också får en efterföljare, jag är ju en övermänniska, nästan Gud."

18-årige Pekka-Erik Auvinen sköt sina offer med en 22-kalibrig pistol. Förutom sig själv dödade han sex elever samt skolans rektor och sjuksköterska.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert: