Hackare orsakade epileptiska anfall

Lade in blinkande mönster på epilepsi-sajt

En amerikansk epilepsiorganisation tvingades stänga ner sin hemsida sedan hackare lagt in blinkande bilder och mönster på sajten.

Flera användare fick epileptiska anfall och migrän, uppger tidningen Wired.

Flera användare fick epileptiska anfall och migrän.
Flera användare fick epileptiska anfall och migrän.

– Hittills har en handfull personer rapporterat symptom men en del kanske inte har rapporterat än. Folk som påverkats av det kanske inte går tillbaka till forumet så snabbt, säger Ken Lowenberg, ansvarig för Epilepsiforumet.

Hackerattacken, som kanske är den första med syfte att skada användarna fysiskt, började lördagen den 22 mars. På söndagen lade hackarna in nya blinkande bilder som påverkade epileptikerna mer effektivt.

Värsta anfallet på ett år

RyAnne Fultz, 33, fick det värsta epilepsianfall hon haft på ett år sedan hon gått in på forumet. När hon klickade på en forumlänk fylldes hela hennes datorskärm med ett rutmönster som ändrade färg i snabb takt, just sådant som kan trigga ett epilepsianfall.

Fultz berättar hur hon "låste sig".

– Jag ramlar inte omkull och börjar krampa, men det gör ont. Jag var i telefon när det hände och jag kunde varken röra mig eller prata, säger hon till Wired.

Varade i en dag

Efter tio sekunder upptäckte hennes 11-årige son vad som hänt. Han drog bort henne från datorn och stängde ner forumet.

Användaren Browen Mead, 24, drabbades av ett migränanfall som höll i sig en hel dag. Hon stannade kvar på forumet lite extra länge för att försöka ta reda på vem som låg bakom attacken, något hon fick ångra.

Publisert: