Byggbolag kan stämma Zlatan

NYHETER

Konflikten mellan Zlatan Ibrahimovic och det konkursade byggbolaget ARX Bygg i Malmö kan sluta med att konkursförvaltaren stämmer den berömde fotbollsspelaren.

Foto: Zlatans 30-miljonersvilla i Malmö.

Konflikten gäller renoveringen av Ibrahimovics och hans sambo Helena Segers 30-miljonersvilla i Malmö. Arbetena har blivit så försenade att kontraktet mellan paret och byggföretaget har brutits och att Ibrahimovic vägrat att betala en faktura på, enligt uppgift, fem miljoner kronor.

– Om bolaget bedömer att det har en fordran, och jag bedömer att det är korrekt, så kommer vi att inleda en process för att få in den, säger konkursförvaltaren Peter Thörnwall till affärstidningen Byggvärldens nätupplaga.

Han ska nu granska avtalet och undersöka om uppsägningarna gjorts på ett korrekt sätt.

Ligger nere

Sedan Zlatan Ibrahimovic hamnande på kollisionskurs med ARX Bygg har renoveringarna i Malmövillan legat helt nere.

ARX Byggs tillförordnade vd Tore Hansen anser inte att företaget bär skulden till förseningarna, som enligt honom beror på tilläggsbeställningar under arbetets gång.

I ett skriftligt meddelande till Sydsvenskan har Ibrahimovic och hans sambo beklagat utvecklingen men uttryckt förhoppningen om att arbetena med huset snart ska kunna återupptas. Paret undanber sig också ”vidare spekulationer”.

TT