Middag på 30 minuter

Så får du tid till julen

Nu är det bara drygt en vecka kvar till julafton och nu gäller det att planera sin tid. Krångla inte till middagen. Här får du ett smaskigt recept som är klart på en halvtimme.

Foto: Coop

Krångla inte till det. Med bra råvaror och smarta genvägar kan du göra underverk med vardagsmaten. Färdiga lasagneplattor med god fyllning, rullas ihop och täcks med färdig pastasås. Middagen har du färdig på cirka 30 minuter.

Spenat- och skinkfylld cannelloni

4 portioner

Ugnstemperatur 200º

ca 30 minuter

Ingredienser

1 burk pastasås (ca 240 g)

3 dl vatten

1 liten zucchini (ca 250 g)

1 förpackning färska lasagneplattor (250 g)

200 g riven mozzarella

ca 80 g babyspenat

200 g kokt eller rökt skinka

färska basilikablad eller rödbetsskott

Tillagning

Späd pastasåsen med vatten och häll hälften av blandningen i en ugnsform (ca 24 x 34 cm). Hyvla zucchinin med en osthyvel till långa skivor. Bred ut lasagneplattorna.

Fördela zucchini, 100 g mozzarella, spenat och skinkskivor på plattorna. Rulla ihop från kortsidan och skär varje rulle i 3 bitar och ställ dem i ugnsformen.

Bred ut resten av tomatsåsen och osten över rullarna. Grädda i nedre delen av ugnen tills pastan är mjuk, cirka 20 minuter. Strö över basilika eller rödbetsskott och servera gärna med morötter.

Tips

Coop.se finns tusentals smarta och enkla recept, både med klassiska julingredienser och utan. Vill du få fler idéer till middagen kan du kllicka här.

Coop

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2008

Jul

Julmat