Bästa arbetsplatsen - enligt medarbetarna

Pengar, status och coola varumärken är gott och väl. Men när medarbetarna själva väljer bästa arbetsplatsen är det andra värden som värdesätts. Tro, hopp och kärlek, typ.

För elfte året i rad presenterades listan på Sveriges bästa arbetsplatser. I topp bland de stora organisationerna hittas Microsoft som nominerades av sina medarbetare. Det är tredje året i rad som företaget vinner förstaplatsen.

– Det som vi kallar Det Nya Arbetslivet genomsyrar allt vi gör på Microsoft. Förenklat kan man säga att vi ger medarbetaren möjlighet till flexibelt arbete, vilket ger en bättre balans mellan arbete och privatliv, och underlättar när man ska få ihop livspusslet. Det handlar inte om att uppmuntra distansarbete, det handlar om att låta arbetets beskaffenhet styra vart man jobbar, säger Anne-Marie Andric, Microsofts HR-chef i ett pressmeddelande.

Inspirera till utvärdering och utveckling

Syftet med tävlingen handlar inte enbart för företagen om att placera sig på listan. Många organisationer deltar för att utvärdera sitt arbetssätt och för att utveckla sina arbetsplatser. Vinnaren är inte heller alltid den mest ekonomiskt starka, skriver tidningen Arbetarskydd.se

– Det är inte nödvändigtvis de som har de bästa ekonomiska resultaten, mest generösa förmånspaketen eller de attraktivaste varumärkena som uppskattas mest av sina medarbetare. Istället är det traditionella och en smula konservativa värderingar som värdesätts. –De bästa arbetsplatserna är de som har tydliga värderingar, en stark arbetsplatskultur och en hög grad av tillit, säger Maria Grudén VD för Great Place to Work Sverige.

Publisert: