Fler än 170 skadade - gärningsmannen kan ha fångats på film

1 av 27 | Foto: Krypskyttar är utplacerade i området Watertown i jakten på bombmannen.
NYHETER

Fler än 170 personer skadades och tre personer har dött efter att tvillingbomberna exploderade i Boston under eftermiddagen. 

Ögonvittnen berättar om svårt skadade personer med avslitna armar och ben.

Samtidigt tror polisen att gärningsmannen kan ha fångats på film.

"Ett slagfält".

Så beskriver ett ögonvittnen Copley Square i centrala Boston efter tvillingbomberna exploderade under eftermiddagens Boston Maraton.

Skadade personer fördes direkt till sjukvårdstält som stod uppställda på plats för att vårda löpare som gått i mål.

– Människor har fått skador på armar och ben. Flera personer har fått sina ben amputerade på plats, säger akutläkaren Alester Conn, akutvårdschef på plats, vid en presskonferens.

Uppgifter tidigt på tisdagsmorgonen, svensk tid, gjorde gällande att mängder av personer hade amputerats.

Oklart hur många som skadats

Exakt hur många människor som har skadats är i nuläget oklart, men enligt tidningen Boston Globe vårdas över 100 personer på sjukhus. Tre personer är bekräftat döda, en av de ett åttaårigt barn, enligt uppgifter i flera medier.

Kan ha fångats på film

Polisen uppmanar allmänheten att hålla sig inomhus och inte röra sig i folksamlingar. Vem som ligger bakom attacken är i nuläget oklart, men polisen har konstaterat att det rör sig om riktade explosioner.

Källor till CBS säger att polisen har beslagtagit övervakningskameror från platsen, där en man med två ryggsäckar syns kort innan bomberna exploderade.

Söker en person

Enligt CNN söker polisen en person med en svart ryggsäck som ska ha försökt ta sig in på ett avstängt område fem minuter innan den första explosionen. En man som skadades i benet vid en av explosionerna förhörs av polis på sjukhus, uppger flera amerikanska medier.

Polisen betonar dock att mannen inte är misstänkt för inblandning i nuläget utan förhörs upplysningsvis.

– Vi förhör flera personer, men ingen är anhållen, säger polischefen Edward Davis vid en presskonferens.