Malmö - vinnarstaden

NYHETER

Här finns årets bästa mötesplatser

Foto: Stapelbäddsparken är en prisvinnare. Den är en av Årets mötesplatser liksom Folkets park, Scaniabadet och kulturhuset Mazetti.

Beröm och rosor fortsätter regna över Malmö. Stapelbäddsparken, Scaniabadet, Folkets Park och kulturhuset Mazetti prisades på tisdagen som Årets mötesplatser.

– Vi tycker att helhetstänkandet är väldigt utmärkande för Malmö, man har arbetat målmedvetet för att utveckla staden och överbrygga klyftor, säger Ulf Troedson, ordförande i Boverkets stadsmiljöråd, som delar ut priset.

Det är andra gången Malmö får priset. Förra gången var 1998, då verket utsåg stadens parker till landets bästa.

– Det är ingen tillfällighet att Malmö fått priset två gånger. Man har varit väldigt duktiga på att satsa på en blandning av kommunala och fria aktiviteter, säger Ulf Troedson.

Kraft att jobba vidare

På Malmö stad är man naturligtvis jublande glada över den positiva uppmärksamheten. Tiden då Malmö ansågs vara en trist liten industrihåla tycks definitivt förbi.

– Vi når små framgångar hela tiden. Vi jobbar som sjutton för att lösa alla problem som staden har och då är det skönt att få ett sådant här kvitto på att vi är på rätt spår. Det ger oss kraft att jobba vidare, säger Mikael Stamming, informationsdirektör på Malmö stad.

Högskolans etablering

Att Malmö de senaste åren gått en ny vår till mötes förklarar han dels med Öresundsbron, dels Malmö högskolas etablering.

– Att ha 20 000 studenter i stan som vill ha rockklubbar, caféer och restauranger har varit en vitamininjektion, säger Stamming.