Nyheter

Tidningar i väntrum

Karin ramsing Bor i Malmö. Gillar att se det komiska i tillvaron, det blir lättare då.
Karin ramsing Bor i Malmö. Gillar att se det komiska i tillvaron, det blir lättare då.

NYHETER

Satt idag i ett väntrum på sjukhuset. Ett antal tidningar och tidskrifter fanns till förfogande för oss väntande. Mindes ett tidigare tillfälle i ett annat väntrum för ett par år sedan, då jag funnit inredningstidningar från mitten av nittiotalet, och tyckte det var lite halvkomiskt. Även om sjukhuset inte prenumererar på tidningar, så borde ju någon i personalen kunnat ta dit lite mer aktuell litteratur, kanske i stället för att slänga den. Funderade ett slag på att själv bära dit lite utlästa tidningar, men hade just då inte ork att kånka dit dem.

Men, för all del, man sitter ju inte i sådana väntrum enbart för att hålla sig à jour med inredningsmodet. Inte heller uppdatera sina kunskaper om kändisarnas liv och leverne som ju har betydligt kortare bäst-före-datum. En Hänt i Veckan från mitten av nittiotalet borde väl passa bäst på ett museum, de förhållanden som var aktuella då, är nog slut för längesedan i de flesta fall. Fast å andra sidan kunde det ju vara intressant att se vad man kom ihåg.

För det är väl trots allt en hel del människor som aldrig köper vissa tidningar utan passa på att läsa dem hos frissan och i olika väntrum. Minns en gång jag var lite tidig när jag kom till tandläkaren och sköterskan undrade om jag ville komma in direkt eftersom de haft ett återbud på tiden före min. Jag blev så klart glad för det, men sköterskan berättade att hon nästan blivit snäst av en annan patient som fått samma erbjudande några dagar tidigare, eftersom hon hade gått dit i god tid för att hinna läsa tidningarna!

I vilket fall som helst så kan sådana tidskrifter åtminstone skingra tankarna på det som väntar när tiden i väntrummet är slut, och det är ju viktigt.

Men dagens besök tog ändå priset. Bland diverse tidskrifter fann jag något som jag först inte trodde var sant: Sjukhusets årsredovisning från 2001! Tråkigare litteratur får man väl leta efter, men för all del, kanske finns det någon byråkrat som tycker det är intressant och passar på att uppdatera sig om vart skattepengarna tar vägen. Inte går de till att prenumerera på tidningar till väntrummen i alla fall.

Till saken hör att den avdelning där denna skrift fanns, är relativt nyöppnad, alltså måste man ha flyttat med sig den sex år gamla redovisningsskriften från det tidigare stället, troligen även via den lokal man utnyttjade under ombyggnationen. Man kan ju undra hur ofta någon verkligen rensar i tidningsställen!

Karin Ramsing

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter