Stockholms mest irriterande typer: bratsen

NYHETER

Här är stans värsta vardagsplågor

1 av 2 | Foto: Sommarens brat-trend var att köpa svindyr champagne och hälla innehållet över sig. Något som kanske irriterade en del.

Bullriga dörrvakter, fnittrande fjortisar och sura pensionärer i all ära.

Bratsen är Stockholms mest irriterande typer.

Det visar Aftonbladets stora undersökning.

Stockholm är fullt av störningsmoment som får medborgarna att ruttna.

Aftonbladet Stockholm har därför inrättat ämbetet Irritationsombudmannen (IrrO), för att göra vårt dagliga helvete lite mer uthärdligt - och begripligt.

Den första punkten på dagordningen var att ta reda på vad stockholmarna irriterar sig mest på i den offentliga miljön. Nära 9000 personer gjorde sina röster hörda, och föga överraskande seglade förseningarna i kollektivtrafiken upp som klar etta.

Provocerande brats

En större skräll var att "arroganta överklasstyper" blev en lika klar tvåa.

-Jag tror att många tycker att bratsen är provocerande med sina frisyrer, jämna solbrännor och sin extravaganta kläd- och livsstil. Många tycker inte det är normalt att bränna 2000 spänn på krogen en kväll, säger Alex Schulman, chefredaktör på tidningen Stureplan.

Irriterande mammor

Babblande fjortisar är en annan grupp som får stockholmarna att se rött. Liksom mammor som kör barnvagnar i bredd på trottoaren.

-Folk har aldrig sagt något till oss om det. Däremot har jag själv blivit arg på alla som försöker gena förbi mitt framför vagnen, säger Lize Malmsten, som är ute och rullar vagn med kompisen Jessica Lundh på Östermalm.

Vad stör dig i Stockholm?

Mejla IrrO:

Det här stör sig stockholmarna på mest:

Dan Panas