Nerslagen och rånad på gatan

1 av 2 | Foto: Elias blev attackerad med knogjärn helt orpovocerat.
NYHETER

Killarna var på väg hem från krogen när männen gick till attack.

Elias Fröjd, 19, fick en smäll och segnade ner på gatan.

– Jag har aldrig varit så rädd, säger han.

Elias Fröjd och fyra kompisar, samtliga från Borås, är sedan i tisdags på semester i Bulgarien. I går natt åt och drack de på krogen Las Palmas i centrala Sunny Beach. Vid tvåtiden på natten, när Elias och kompisen Anton Sigvardsson, 19, var på väg tillbaka till hotellet, blev de plötsligt omringade av fem personer i 30-40-års åldern. Två klädda i uniform och de övriga civilt klädda.

Slog utan förvarning

– Utan ett ord gav den ene killen mig en smäll över örat så jag ramlade ner på marken, berättar Elias.

– När jag låg ner fick jag en till smäll i huvudet av någon med ett knogjärn och de andra killarna började rota i mina fickor efter min plånbok.

– Jag grät och bad att de skulle sluta slå, berättar han.

Anton hotades med en trasig flaska samtidigt som han rånades på cirka 200 kronor. Elias blev av med närmare 1 000 kronor, så gott som hela reskassan.

Elias har ett sår i huvudet efter knogjärnet. Men både han och Anton mår dagen efter det råa överfallet ändå förhållandevis bra.

– Visst känner man sig rädd och som jag känner det nu kommer jag nog adrig mer att åka till Bulgarien.

Ingen polisanmälan

Av rädsla har de ännu inte gjort någon polisanmälan.

– Vi har inte vågat göra någon anmälan eftersom vi var övertygade om att killarna i uniform var poliser. Men får vi hjälp från resebyrån gör vi nog det. Dels vill vi ha tillbaka våra pengar, och sedan vill man ju inte att andra ska råka ut för samma sak som vi.

Ving ovetandes

På Ving känner man inte till att två av deras resenärer blev misshandlade och rånade i går natt.

– Vi har inte fått någon rapport om vad som hänt. Men självklart ska vi hjälpa killarna att göra en polisanmälan, säger Vings informationschef, Joakim Eriksson.

Läs mer:

Tidigare:

Cathrine Andersson