Skyfall skapade kaos på vägarna

NYHETER

Flera avåkningar på grund av vatten på vägarna

Regnovädret i nordvästra Skåne skapade på lördagen kaos på vägarna med avåkningar och olyckor som följd. Även på Västkusten orsakade åskovädret översvämningar och trafikproblem.

Vid 18.46 kom larmet om en trafikolycka på E6an mellan Ängelholm och Helsingborg. Tre bilar var inblandade i olyckan.

– Fem personer fick föras till sjukhus med lindriga skador, säger Mikael Persson, informatör på länskommunikationscentralen i Skåne.

Olyckan orsakade totalstopp i trafiken men vid 19.20 började trafiken släppas på igen.

Många avåkningar

Lördagens skyfall i nordvästra Skåne skapade trafikproblem på flera håll. Polisen fick under eftermiddagen in flera samtal om vatten på vägarna och avåkningar.

– Framför allt på E6an mellan Helsingborg och Ängelholm är det stora problem med vatten på vägen, sa Mikael Persson till aftonbladet.se vid 19-tiden.

Även mindre vägar i området drabbades av översvämningarna.

Översvämningar i Halland

Under eftermiddagen kom det 13 millimeter regn över nordvästra Skåne, i Helsingborg. Skyfallet flyttade sig sedan norr över Skåne och upp längs Västkusten. Där orsakade åskovädret översvämningar och trafikproblem i stora delar av Halland under eftermiddagen och kvällen. Källare fylldes med vatten, bilar drabbades av vattenplaning och järnvägstunnlar blev översvämmade.

Även Jönköpings län drabbades av åskovädret med skyfallsliknande regn. Minst ett tio- till femtontal fastighetsägare i områdena kring Smålandsstenar och Anderstorp har drabbats av översvämningar meddelar räddningstjänsten.

Maria Soläng, TT