”Fullständigt obegripligt”

NYHETER

Men många läsare tror på Mona Sahlin som ny s-ledare

Många läsare är skeptiska till Mona Sahlin som ny partiledare för socialdemokraterna.

73,5 procent av läsarna på Aftonbladet.se säger att de inte har förtroende för Mona Sahlin och bara 28 procent tror att hon kommer att ta (s) till seger i nästa val.

Andra tror på henne och önskar henne lycka till.

Aftonbladet.se:s läsare har inte glömt Sahlins kontokortsaffärer och obetalda dagisräkningar. Många anser att hon har gjort sitt och därför inte borde få en andra chans.

”Tyvärr har Mona sagt och gjort för många misstag (grodor) för att jag ska se att hon har något att tillföra s som partiledare. Sök hellre en partiledare som har erfarenhet av ett vanligt arbete utanför den "skyddade verkstan" annars behöver de inte kalla sig arbetarparti”, skriver en läsare.

”Fullständigt obegripligt”

”Mona Sahlin har spelat färdigt i politiken. Det går inte att få möjlighet efter möjlighet", menar en annan och får medhåll från fler:

”Hur kan man välja nån som inte klarar av att administrera sin egen ekonomi och sitt eget liv till att administrera hela Sverige? För mig fullständigt obegripligt.”

Andra anser att Sahlin är för högervriden och gratulerar statsminister Reinfeldt till att regeringen med Mona i spetsen för socialdemokraterna kommer att få en enkel match inför nästa val.

Men många tycker att man ska glömma det som varit och ge henne en ny chans. Flera tror också att hon kan ta socialdemokraterna till valseger.

"Varför inte glömma?"

"Varför inte gratulera Mona och önska henne lycka till? Varför inte glömma "Toblerone"? Man har ju haft så lätt att glömma vad alla gubbar i höga positioner har gjort", är en kommentar.

"Äntigen en partiledare av "kött och blod" som gjort sina fel, lärt av dem och nu går vidare mot toppen. Tillsammans med dig, Mona, vinner vi nästa val! Varmt grattis!" skriver en annan."

"Mona Sahlin som partiledare för socialdemokraterna. Det här är vad (s) behöver. Grattis Mona, du blir den bästa."

aftonbladet.se