Polisen tog fyraårings cykel

NYHETER

Hävdade att tvåhjulingen var stulen

När fyraårige Isak kom ut på gården var plötsligt hans cykel borta.

Men det var ingen tjuv som tagit den. Det var polisen.

– Jag blev så fruktansvärt arg, säger Marita Johansson, Isaks mamma.

Foto: När Isak, 4, kom ut på gården var plötsligt hans cykel bort. Polisen hade tagit den.

En blå tvåhjuling hade Isak med sig när han och hans familj flyttade till sin nya lägenhet i Karlstad för några månader sedan. Mormor och morfar köpte den på Sportex och Isak cyklade på den nästan varje dag. Men en dag när han kom ut till cykelstället med mamma och pappa så var cykeln borta. Istället fick fyraåringen höra av de andra barnen på gården att cykeln inte var hans och att polisen hade kommit och tagit den.

– Isak förstod inte varför hans cykel var borta. Jag ringde polisen och då sa de att en patrull hade hämtat den, säger Marita Johansson.

Båda har kvitto

Förklaringen var att sonen till en av grannarna hade blivit bestulen på sin cykel för ett år sedan. En blå tvåhjuling. Pappan kom sedan ut på gården för några dagar sedan, såg cykeln, tyckte sig känna igen den och ringde då polisen. En patrull skickades till platsen, tittade på mannens kvitto som han hade på en blå tvåhjuling, och tog sedan med sig cykeln till stationen. Ingen kollade med familjerna runt omkring om det möjligtvis kunde finnas någon som hade en likadan.

– Nej, eftersom pappan hade ett kvitto som överensstämmer med cykeln så togs det här beslutet, säger polisens utredare Per Olof Forsman, till nwt.se.

Tar vittnesuppgifter

Men Isak har också ett kvitto på en blå cykel, köpt i samma affär. Så nu står ord mot ord. Ingen av familjerna hade skrivit upp cykelns ramnummer, så kan saken tas vidare till tingsrätten.

– Polisen håller på att ta vittnesuppgifter nu. Det är ju fruktansvärt att en sån här grej kan bli så stor. Isak vill ju bara ha sin cykel, säger Marita Johansson.

Frida Sjödin