Mördade och förgrep sig på offrets kropp

NYHETER

Anmälde sig själv till polisen - nu får han livstids fängelse

1 av 2

Först ströp 30-åringen småbarnsmamman långsamt.

Sedan klippte han hål i hennes kläder och hade samlag den döda.

- Jag ville straffa hennes själ, säger han i förhören.

Tidigt på morgonen ringde någon på porttelefonen vid entrén till polisstationen i Karlskoga. Eftersom stationen var stängd kopplades samtalet till polisen i Örebro.

- Jag har dödat en kvinna, sa den som ringde.

Polisen skickade omedelbart en patrull som kunde gripa 30-åringen. Han erkände utan omsvep att han dödat sin 29-åriga älskarinna eftersom hon, enligt honom, varit högljudd och inte ville gå hem.

Dessutom hade hon sjungit falskt.

Det var den 16 maj.

Ströp henne långsamt

I går dömdes mannen till livstids fängelse. Domstolen motiverar det hårda straffet med att 30-åringen varit ytterst hänsynslös när han långsamt ströp den 29-åriga gifta småbarnsmamman.

Den dömde, som länge sysslat med kampsport, har i förhören berättat hur han slog ner henne på golvet, satte sig gränsle över hennes bröstkorg och tog struptag runt hennes hals.

Efter ett tag blev han trött i händerna och fick kramp. Då hämtade han en livrem och la som en strypsnara. Enligt honom var älskarinnan fortfarande vid liv och medveten om vad som skedde.

- Jag såg en förståelse och kanske chock i hennes ögon, sa han under rättegången.

Klippte bort kläderna

När småbarnsmamman inte längre andades blev 30-åringen arg på henne för att hon, som han säger, ”försatt honom i en så besvärlig situation”.

För domstolen berättade mannen att han upplevde det som att hennes själ fortfarande var kvar i rummet. För att straffa hennes själ slet han sönder hennes strumpbyxor, klippte bort trosorna och genomförde ett samlag med den döda.

Inte för att han egentligen ville ha sex, utan för att skända den döda kvinnan.

Hans första impuls var sedan att stycka henne, och han släpade in kroppen i duschen för att tappa ut allt blod.

Sedan ändrade han sig, gick till polisstationen och tryckte på porttelefonen.

Olle Castelius