Skattefifflare ber om nåd

NYHETER

Hänvisar till värk och deprimerande barn

En 48-årig företagare från Örebro som dömts till ett år och sex månaders fängelse har begärt om nåd.

Mannen skriver i sin ansökan att hans fysiska tillstånd och hans familjesituation skulle förvärras om han var tvungen att avtjäna straffet.

Mannen friades i tingsrätten men dömdes sen mot sitt nekande i hovrätten till 18 månaders fängelse för grovt skattebrott. Han ska ha hållit undan miljoner i intäkter från sin restaurangverksamhet.

I ett brev till Justitiedepartementet skriver nu mannen och begär om nåd i första hand eller i andra hand ändrar fängelsestraffet till att inte behöva vara frihetsberövad under strafftiden.

Han beskriver i brevet att han besväras av värk i kroppen och att värken påverkat hans psykiska hälsa. Han genomgår rehabilitering för tillfället och bedömningen är att hans hälsotillstånd ska kunna förbättras avsevärt om han får vistas i sin invanda miljö.

Mannen skriver också i brevet att hans situation påverkat hela familjen och att två av hans barn sökt hjälp för depression och att ett barn avbrutit sina studier.

Hälsotillståndet för han och hans familj hoppas nu 48-åringen ska vara tillräcklig grund för att få nåd från fängelstraffet.