Attacken mot Hillary

NYHETER

Motståndare: Hon har skönhetsopererat sig

1 av 2 | Foto: HISKELIGA HILLARY? Den före detta borgmästaren John Spencer sa att Hillary Clinton var ful som ung och att hon genomgått skönhetsoperationer för flera miljoner dollar.

LOS ANGELES

Hillary Clintons politiska motståndare uppger att hon var ful när hon var ung och att hon genomgått en rad skönhetsingrepp för "miljoner dollar".

-Har du sett ett foto på henne från den tiden? Usch. Jag fattar inte varför Bill gifte sig med henne, säger John Spencer.

Påhoppet publicerades i går i New York Daily News under rubriken "Getting ugly" (ungefär "Nu blir det fult").

Det tog inte många timmar innan Hillary svarade.

-Det är olyckligt att vi ska behöva hamna i ett svampigt träsk bara för att någon inte har något att säga om de politiska frågorna.

Sen tillade hon skämtsamt:

-Förresten tycker jag att jag var söt på fotografiet från high school.

Spencer backade i går från uttalandet.

- Jag skulle aldrig kal-la Hillary Clinton ful. Det är fel. Jag gjorde det inte, sa den före detta borgmästaren i Yonkers i New York.

Tidningens reporter, Ben Smith, uppger att han talade med Spencer under en flygresa från New York till Rochester i fredags. Han uppger att han skrev ner uttalandet men aldrig bandade det.

Upprörda känslor

Clintons rådgivare Howard Wolfson förnekade i går att den kvinnliga politikern genomfört några skönhetsoperationer.

-Jag vet inte vad som är värst - att Spencer gett de här förolämpande kommentarerna och att han i stället för att erkänna och be om ursäkt i stället ljuger om dem.

-Det visar helt klart att han inte passar i den amerikanska senaten.

Magnus Sundholm