Äggligt? Nej, gott

NYHETER

Det blir vanligare och vanligare att maträtter får egna dagar. Kanelbullen har redan en, så varför ska inte ägget ha en?

Så resonerar man på intresseorganisationen Svenska Ägg som utnämnt 12 oktober till Äggets dag.

– Ägget är ett suveränt livsmedel späckat med nyttigheter. Det smakar gott, är lättlagat och dessutom naturligt förpackat, säger Therese Schultz som är vd för Svenska Ägg.

Trots det äter vi bara 200 ägg per person och år i Sverige vilket gör oss till riktigt dåliga äggätare jämfört med länder i Asien och Sydamerika.

– Det vill vi naturligtvis ändra på, säger Therese Schultz.

Vill du hjälpa till att öka äggkonsumtionen är det en bra början att besöka restaurangerna och kaféerna nedan. Vad sägs till exempel om en perfekt Egg Benedict på Grill Ruby eller ugnsbakade lyxägg på Mathias Dahlgren?

Caroline Hainer

Aftonbladet

Foto: Café Siraps amerikanska pannkakor. Mums!