Kinesiskt par: "Vi flytt int´"

Publicerad:
Uppdaterad:

Kinesiskt par vägrar flytta - har blivit hjältar i bloggvärlden

1 av 3 | Foto: AFP/Scanpix
Huset står ensamt på en markbit – omgiven av ett gigantiskt hål.

Wu Ping och Yang Wu vägrar att flytta.

Det kinesiska äkta paret har blivit en nagel i ögat på storbolaget men hjältar bland folket. Genom att vägra sälja sitt hus blockerar de ett jättebygge.

Wu Ping och Yang Wus heroiska kamp mot bolaget som vill riva deras hus för att bygga stora hyreshus började spridas i kinesiska bloggar. Nu har de uppmärksammats i medier i hela världen, skriver norska Dagbladet.

Alla andra flyttade

Huset ligger i staden Chongqing. Makarna både bor där och driver en restaurang på bottenvåningen. Numer står huset ensamt uppe på en markbit omgiven av ett gigantiskt hål.

Ända sedan 2004 har paret hållit ut. Det var då de och deras grannar blev ombedda att flytta. Det har alla också gjort – utom Wu Ping och Yang Wu.

Får mat från anhängare

En domstol dömde till parets nackdel, och sa att de måste flytta senast den 22 mars eller så skulle huset rivas. Men i fredags rev domstolen upp domen efter en ny egendomsrättslag som införts.

Paret har fått många supporters efter uppmärksamheten i media, och anhängare tar med sig mat som dras upp i snören till huset – som allt mer liknar en borg.

Karin Thurfjell

Publicerad: