”Det känns väldigt obehagligt”

avSusanna Vidlund, Robert Triches

Eleverna chockade över knivdådet

Kungsängen Eleverna är upprörda efter dagens knivdåd på Källskolan i Kungsängen.

– Det här förstör inte bara gärningsmannens liv, utan fler drabbas av den här händelsen, säger en elev till aftonbladet.ses reporter Robert Triches som är på plats.

I dag blev en rektor knivhuggen på Källskolan i Kungsängen nordväst om Stockholm. Flera personer, såväl elever som lärare, blev vittnen till knivdådet.

– Jag såg rektorn komma ut först. Han var skadad i ryggen och i ansiktet. Sedan såg jag gärningsmannen springa bort mot Kungsängens kyrka, säger en pojke i 15-årsåldern till aftonbladet.se.

Hörde ambulanshelikoptern

En annan pojke berättar för aftonbladet.se att han har hört talas om bakgrunden till knivdådet, att den misstänkte gärningsmannen kan ha varit ute efter att hämnas på något vis.

– Det känns obehagligt och jag känner mig arg över det som har hänt, säger pojken som är i 15-årsåldern upprört till aftonbladet.se.

Två 15-åriga pojkar som studerar vid en närbelägen skola, berättar för aftonbladet.se att även de har påverkats av händelsen.

– Vi hörde ambulanshelikoptern och sen gick vi tillbaka till våra klassrum. Då fick vi veta att något hade hänt med rektorn på den andra skolan. Sen fick vi avbryta skolarbetet för dagen.