Runes skräp kan kosta honom en halv miljon

NYHETER

Klagomålen på nedskräpningen har blivit ett fall för myndigheterna

Foto: Rune Stockselius har försökt snygga upp sin tomt efter klagomål. Blir han inte färdig riskerar han böter på en halv miljon.

Grannar till Rune Stockselius anser att hans tomt i Älvsjö är i skräpigaste laget. 76-åringen kan i värsta fall tvingas betala en halv miljon kronor i vite om han inte storstädar runtomkring sitt hus, som också måste snyggas till.

Konflikten om ålderspensionärens hus med tillhörande tomt i en av Stockholms mer välmående södra förorter har jäst och rasat i många år.

Grannar har skickat anonyma skrivelser till myndigheter, som har hotat med vite för att få Rune Stockselius att städa.

Nu har 76-åringen drygt 20 dagar på sig att tömma tomten på gamla oljetankar, skrotbilar, takplåt och högar med ris och grenar. Till den sista januari ska han också hinna med att reparera eller riva uthuset, balkongen och snygga till villans fasader.

Har redan börjat snygga upp

Om inte – ja, då hotas 76-åringen i slutändan av att få betala en halv miljon kronor i vite. När TT frågar Rune Stockselius hur det känns svarar han, lite lakoniskt:

– Ja, det känns inte trevligt.

Han berättar att han redan har gjort en hel del för att snygga upp tomten och huset: Han har bland annat putsat fasaderna och städat undan plank och rishögar. Dessutom har han kamouflerat bilvrak och annat i matchande färger.

TT , Punkt SE