Åklagaren: det var en grov våldtäkt

NYHETER

Tonårsflickan överfölls när krogen fortfarande var öppen

De tre männen misstänks för gruppvåldtäkt på en avenykrog. Ägaren är en av dem.

Gruppvåldtäkten under annandagen på den kända nattklubben i Göteborg var mycket grov och offret ungt.

– Tre vuxna personer som ger sig på en ung tjej anser jag som mycket grovt, säger åklagaren Håkan Larsson.

Offret för gruppvåldtäkten på den kända nattklubben i centrala Göteborg var en tonårig flicka. Ägaren och två av hans kompanjoner sitter häktade för dådet.

Men fler kvinnor kan ha våldtagits på nattklubben i centrala Göteborg.

Den 56-årige nattklubbsägaren och två män, 27 och 30 år gamla, med anknytning till klubben häktades i lördags. De är på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt alternativt våldtäkt .

– Tre vuxna personer som ger sig på en ung tjej anser jag som mycket grovt, säger kammaråklagare Håkan Larsson.

Offret är under 20 år och gruppvåldtäkten ska ha ägt rum på annandagen när krogen fortfarande var öppen för gäster. Det är oklart om den unga kvinnan drogades före övergreppet, som skedde i ett personalutrymme på nattklubben.

Fler kan ha våldtagits

– Jag kan inte gå in på detaljer, förhören med gärningsmännen, målsäganden och vittnen fortsätter. Vi har även skickat prover till Statens kriminologtekniska laboratorium för analys, säger Håkan Larsson.

Men fler kvinnor kan ha råkat illa ut på nattklubben. En kvinna som då var i 25-årsåldern berättar för GP om den 56-årige klubbägaren:

– Han kom in på damtoaletten. Sen tryckte han upp mig och sa att ”nu är det pay-time för allt jag har bjudit dig på”.

Kvinnan värjde sig:

– Om du rör mig så ska jag sätta dit dig, sa jag. ”Det har du inte råd med”, sa han och hånlog. Men han fortsatte inte. Klubben var ju full av gäster.

De tre nekar

De tre häktade männen nekar till anklagelserna och är inte straffade för några allvarligare brott sedan tidigare, utan det rör sig främst om fortkörningsböter och liknande.

Den misstänkte 30-åringen är dock misstänkt för ytterligare en våldtäkt som inträffade den 21 oktober. Då våldtogs en 20-årig kvinna på samma nattklubb.

– Jag kan bekräfta att det har startat en utredning kring detta fall, säger Håkan Larsson.

Pierre Adolfsson (.se)