Fransk familj mördad i Mauretanien

NYHETER

Höll på att duka upp picknicklunch vid vägkanten – minst två av de döda barn

NOUAKCHOTT. Fyra franska medborgare, alla ur samma familj, sköts ihjäl i det nordafrikanska landet Mauretanien på måndagen. Familjefadern fick allvarliga skador.

Den franska familjen, som tros ha varit på en privat utflykt, överfölls när de enligt källor höll på att duka upp en picknicklunch vid vägkanten.

Attentatet inträffade i närheten av staden Aleg, cirka 25 mil öster om huvudstaden Nouakchott i ett populärt turistområde. Minst två av dödsoffren var barn.

Franska ambassaden bekräftade attentatet, men varken polisen eller ambassaden kunde omedelbart säga om familjen befann sig i landet som turister eller var bosatt där. Mauretanien var en fransk koloni fram till självständigheten 1960.

Ökenlandet Mauretanien är i allmänhet lugnt och fredligt, men resenärer som beger sig utanför huvudstaden brukar ändå rekommenderas att resa tillsammans i grupp. I gränsområdena i norr och i öster förekommer en ganska tät trafik av narkotika- och vapensmuggling som myndigheterna har svårt att få bukt med.

Den kriminella verksamheten sammanfaller ofta med separatism eller religiös extremism. Både väpnade tuaregiska rörelser och al-Qaida i islamiska Maghreb, tidigare känd som Salafistgruppen för predikan och kamp, är aktiva i gränsområdena mot Algeriet och Mali.

TT-Reuters