Husman på gourmetvis

NYHETER

Bistro Edsbacka - en härlig upplevelse väl värd en omväg

1 av 3 | Foto: ANDREAS ENBUSKE
FESTLIG MORMORSMAT Edsbackas husmanskost är ett pålitligt val – avsluta gärna besöket med deras creme brulée.

Det tar 20 minuter från stan ut till Bistro Edsbacka.

Men här serveras husmanskost väl värd en omväg.

Pendeltåget från Centralstationen går en gång i kvarten och buss lika ofta från Sollentuna station ut till Edsbacka där Christer Lingström sin bistro med stor passion.

Edsbacka bjuder varje dag två trerättersmenyer. Priset varierar, men för 395 till 435 kronor får man en härlig måltid. En sorts vin till varje rätt går på 235 kronor. Bra valda vinpaket.

Pålitligt rakt igenom

På menyn finns också husmanskost, modell blodpudding, wallenbergare eller strömming med potatispuré.

Det är gammaldags pålitligt rakt igenom. Många ställen gör Toast Skagen, men det är inte alla som lägger ner den här detaljerade omsorgen och får en perfekt röra ovanpå smörstekt bröd. Även torsk med hackat ägg och pepparrot gör de till en vacker tallrik och en njutning för gommen. Grillad entrecôte serveras med bearnaisesås, friterade lökringar och potatisklyftor.

Standardmat gjord på gourmetvis.

Kalvlever anglaise, ugnsbakad röding, ankleverterrine. Festmat som på mormors tid. En potatis- och purjosoppa var lite purjotrådig vid ett besök, men annars har vi varit mer än nöjda.

Perfekt creme brulée

Som avslutning kan vi inte nog rekommendera ställets creme brulée, alldeles perfekt med krämig vaniljsmak och varm knäckyta.

Lokalen är inte jordens mysigaste, men maten skapar trivsel så det räcker.

Matombudsmannen