”Vi provar viner och leker vuxna”

NYHETER

Du får tusen spänn - hur bränner du dem på stan i kväll?

Vigor Sörman, 25, programledare "När och fjärran":

Foto: Programledaren Vigor Sörman, 25, träffar tjejkompisar i karaokerummet och dricker saké för att våga sjunga.

– Jag bestämmer mig för att vara lite pretentiös och bjuda en kompis på en jordenruntresa i Stockholm. En SL-remsa blir vår biljett.

– Vi börjar i Toscana i Italien, närmare bestämt Terrenos vinotek. Vi köper två stycken vinkort och provsmakar olika viner. Vi leker att vi är lite snitsigare och vuxnare än vad vi egentligen är, typ huvudpersonerna i "Sideways".

Äter med händerna

– På Birger Jarlsgatan finns Ethio star, man går in där och vips så är man i Etiopien. Där beställer vi in varsin av deras specialrätt, som är en tallrik med olika grytor. Man äter med händerna och stoppar även maten på bröd. Det här är den billigaste och godaste etiopiska maten i Stockholm. Vi dricker varsin stor stark till.

Sjunger duett

– Sen springer vi över gatan till Nam Kang. Där har några tjejkompisar hyrt karaokerummet. Vi tar in var sin saké för att sen våga sjunga duett till "Islands in the streams".

– Efter det åker vi till creperian Fyra knop på Söder och insuper den franska atmosfären. Vi äter efterrätterna Livbojen, med chokladsås, banan och hasselnöt, och Månäpple med stora äppelbitar och kanelaktig karamellig sås. Vi dricker dubbel espresso så att vi blir lite pigga.

– Nu är vi riktigt partysugna och upptäcker att vi bara har nittio kronor kvar. Vi beslutar oss för att lägga ner det här töntiga yrkesskadade temat. I stället drar vi till Carmen och dricker fulöl för de sista pengarna.

Tusenlappen

Sofia Larsson