Aftonbladet.se störst - och ökar mest

NYHETER

”Bästa betyget vi kan få från våra läsare”

Aftonbladet.se är störst – och ökar dessutom mest.

2 637 000 svenskar besöker sajten varje vecka, 223 000 fler än föregående mätperiod.

– Det är det bästa betyg vi kan få från våra läsare, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör för aftonbladet.se.

Foto: lasse allard
Aftonbladet på nätet ökar mest – Det bästa betyg vi kan få, säger chefredaktör Kalle Jungkvist, här vid lanseringen av bloggsatsningen tidigare i år.

Vår hemsida sopar banan med konkurrenterna. Expressen.se har mindre än hälften så många besökare per vecka, och ökar bara med drygt en tredjedel så många som aftonbladet.se

– Det är ju oerhört intressant. Bland nyhetssajter är Expressen vår främsta konkurrent, och det visar vilken oerhörd styrka vi har att vi fortfarande kan öka gapet så mycket, säger Kalle Jungkvist.

Siffrorna kommer från en Orvesto-undersökning som bygger på enkäter under årets första fyra månader. Utifrån dem kan man räkna ut hur många i Sverige som besöker en viss sajt minst en gång per vecka.

Varför är vi så mycket större än alla andra?

– Vi är kända som den snabbaste nyhetssajten och den som har bredast innehåll av alla. Läsarna medverkar också via bloggar, forum, diskussioner och är därmed delaktiga på ett helt annat sätt än vad de är hos våra konkurrenter, säger Kalle Jungkvist som lovar att det kommer att fortsätta så.

– Vi sitter just nu och planerar en mängd olika satsningar inför hösten, men vad de innebär kan vi inte berätta om riktigt än.

Patrik Andersson