Gott, flott & aldrig grått

NYHETER

F12 bjuder på Stockholms mest nyskapande matupplevelse

1 av 3 | Foto: SNYGG MEN STRESSIG Nya F12 bjuder på en matupplevelse utöver det vanliga även om servicen ibland är lite väl stressig.

Spännande, överraskande och ofta gudomligt gott.

F12 bjuder på en matupplevelse som är riktigt flott.

Stjärnan i Guide Michelin sätter press. Som lyxkrog med skyhöga ambitioner i köket har Fredsgatan 12 mycket att leva upp till.

Nya F12 öppnade i mars och klarar i stort att infria förväntningarna. En lounge välkomnar nu gästerna. Inredningen är smakfullt modern och stämningen faktiskt förvånansvärt avslappnad för en restaurang i den här prisklassen. Numera bjuds också två typer av menyer, en traditionell och en innovativ.

Svindlande sidfläsk

Den första är klassisk mat med modern touch där smakerna når himmelska höjder. Murklor "quiche lorraine" med rökt sidfläsk för 170 kronor är svindlande god. Sältan i sidfläsket gifter sig perfekt med murklorna. Även hummern med avokado för 265 kronor är en ljuvlig förrätt som bokstavligen smälter på tungan. Samma höga klass håller varmrätterna där sjötungan med sparris för 395 kronor hör till våra favoriter.

Allt så snyggt, så raffinerat och genomarbetat in i minsta detalj.

Krav på gäster

Den innovativa menyn kräver mer av gästerna. Här är köket mer vågat och kombinerar oväntade råvaror och kryddor. I bland, som med hälleflundran till förrätt, krävs ett vin för att lyfta fram smakerna ordentligt. Och piggvar med grön champagne och pepparrot är så modern att smakerna nästan skär sig i munnen.

Den innovativa menyn är aningen otillgänglig och drar därför ner helhetsbetyget. Dessutom är servicen i stressigaste laget. Tallrikar åker ut innan alla vid bordet ätit färdigt, och mängden av personer som serverar oss ger en känsla av oro.

Men faktum kvarstår, på F12 serveras den mest nyskapande maten i Stockholm just nu och stället bjuder på en matupplevelse utöver det vanliga.

F12

Matombudsmannen