”Om min kropp vill ha majonnäs har den fel”

NYHETER

”Vraket”, skriver om sin kamp att komma iform. Han är 43 och har aldrig har brytt sig om det tidigare? Nu kan du följa hans och andra bloggare på aftonbladet.se, kamp med motion, kost och bantning.

Earl´s weightloss ska ta sig från en maxvikt på 108 kg, till en vikt på 81,9 kg.

”Jag erkänner, jag fattar inte hur kroppen fungerar, men i det här fallet får dock proffesurtitlar och religionsgrundare stå tillbaka för vad jag kallar vanligt bondförnuft. Vräker jag i mig bacon, ägg och ostmacka till frukost får jag i mig för mycket energi. Tar jag bort allt socker stryper jag tillförseln av någon som kroppen i alla tider fått och därmed utvecklat ett beroende till.

Det kanske fungerar, men jag tänker inte ens prova. Mycket av att "komma i form" handlar ju om att bryta dåliga vanor och att skapa nya goda vanor.

Jag tror inte att bacon, ägg, ost, majonnäs frukost är en ny god vana. Däremot tror jag att äpple, knäckebröd med ost och juice är en hygglig vana. Framför allt är jag helt säker på att smaskande framför TV:n och inmundigande av majonnäs i största allmänhet är dåliga vanor. Det handlar inte om att hetsbanta, det handlar inte om att gå ned X antal kilo, det handlar om att bryta dåliga vanor och skapa goda vanor.

Jag tror stenhårt på sunt förnuft teologin.

Om min kropp önskar en köttbit ibland, så skall den få det, för människan har levt på kött i alla tider. Om min kropp vill ha majonnäs, då har den fel och skall uppfostras.

Vad som härnäst skall införas i mitt mat-schema är räkor och kokt fisk. Det har vi ätit i alla tider och fetma var inget problem på jägartiden.”

Vraket, 43, börjar träna

Alienbabes viktnedgång

”Ju mer man försöker banta ju mer fetare blir man – det är sant som de säger. Min vikt har rusat iväg rejält. Jag har tidigare provat traditionell diet, resultatet var sju kilo viktminskning. Sedan slutade jag med den kosten, och då kröp fettet tillbaka plus mycket mer kg till. Jag trodde att jag hade rikligt med kunskap då.

Nu har jag lärt mig att:

1. Äta en kost som jag kommer att äta i framtiden också och som inte bara funkar som diet kost för tillfället.

2. Platå kan uppstå, när man inte gå ned i vikt, och hur man bör hantera det.

3. Förbränna kalorier (träna) istället för kaloriminskning (banta). Fettförbränning blir bättre och stadigare. Kommer att hålla fettet borta länge!

Jag är trött på att vara tjock. Håll tummarna! :)”

Alienbabes viktnedgång

Dag 9, andra veckan

”Alright!!! viktnyheter!!

Åkte förbi itrim en sväng bara för att få väga mig och gissa vad...jag har missuppfattat instruktioner och tagit 4 shaker och en bar, rätt ska vara tre shaker plus en bar ELLER shake! Detta upptäckte vi dock EFTER vägningen så jag är lika nöjd ändå :-)

Resultat: - 4,6 kg!!

Varav ungefär 2,7 kg var fett. Har inte min remsa här förutom det jag minns från deras pärm....

Känns superbra! nästan fem kilo på så här kort tid...och inte så mycket ansträngning höll jag på säga men ja så känns det just nu. Första dagarna var pest... nu är min andedräkt fin igen och jag känner mig inte speciellt hungrig.

Vi pratade även om möjligheten att köra två shakes och två bars. Dock var dom oroliga över för lite näring. Men skulle kunna funka de dagar jag känner shake = blää jag kräks typ nu...”

Fettbloggen

Sjätte dagen

”Hjälp! Jag måste snart få sätta tänderna i något riktigt rejält, det här funkar inte länge till. Ljög för familjen idag, Hur mycket har du gått ned?, undrade dom. Ja få se, fyra kilo, svarade jag lite svävande. Men det är inte sant. Jag har bara gått ned tre kilo. Varför jag ljög? Ja, jag tänkte som så, att så mycket skit som dom fått stå ut med under den senaste veckan så ska dom fan få lite tillbaka, ville liksom visa på ett gott resultat. Vem lurar jag egentligen?

?

Vet ni vad jag gjorde innan jag ställde mig på vågen idag. Rakade mig under armarna och på benen. Alltid kan det göra något för grammen på vågen, tänkte jag. Nehej! Ja i vilket fall som helst så det ju lite trevligare ut.

Jag vill passa på att tacka er som skrivit och peppat mig. Goda råd och dunk i ryggen det är sånt som värmer.”

Beach -06!

10 kilo ska bort!

”Min ”resa” som alla babblar om.

– Det har varit en oootroolig resa.

Låter fånigt.

Så här börjar min i alla fall, här och nu. 10 kg ska bort. Hur vet jag inte. Om jag klarar det är tveksamt. Vad jag däremot har bestämt är att när de 10 kg är väck ska jag köpa Dior skor.

Innan jag ens har funderat på hur jag ska gå ner i vikt, eller rensat kylen i ren "Du är vad du äter”-anda, så har jag redan Googlat i timmar och tittat på alla fina Diorskor. Åhhh! Dom har baby Dior också...För barn har jag, tre stycken och är 25 bast!”

Ska gå ner 10 kg!

Hoppas att det är en ny vikt

”En vecka har nu gått sedan jag officiellt påbörjade denna viktminskning. Man kunde under en del av denna vecka hurra högt då jag var nere och nuddade 103,5 kg, men det var efter en period av matförgiftning från den Levande födan. Antingen tålde inte jag bönorna som enbart skulle ligga i blöt och sedan användas i ett mexikanskt knyt, (allt enligt recept från ”Du är vad du äter” på TV3), eller så var bönorna dåliga. Alltihop resulterade i uppkastning och några extra toabesök.

Detta var i fredagskväll och jag tog efter detta beslutet att tillföra uppvärmd mat till min diet. Beslutet togs efter att i stort sett bara varit sugen på ALL annan mat som finns i hela världen, då jag enbart fick äta ej uppvärmda ingredienser, (t.ex. grönksaker, frukt, bönor, linser m.m.).

Nuvarande vikt ... (går och väger) ... hmm... konstigt, fortfarande 104 kg. Kan jag ta det på allvar? Eller är det fortfarande den stora utrensningen i helgen pga bönorna som ligger kvar? Jag hoppas att det är en ny vikt.”

Earl´s weightloss

Ett kilo mindre

”Jaha så var det äntligen väg dag igen. Och ner gång var det med hela ett kilo mindre.

Frukost

8:00 En tallrik med havregrynsgröt, lite klick sylt & lätt mjölk. Sedan fem minuter på motions cykeln.

8:45 cyklade i väg med Alexandra till dagis.

10:00 Blir det mellanmål

10:30 Ett tränings pass.

12:00 En påse nutrilett.

14:00 Mellan mål

16:30 Middag Spagetti & köttfärsås på mager färs, en fullkorns knäckemacka.Plus en massa vatten under dagen.

SweetAnettes bantar blogg

Vill ha kommentarer

”Hej, nu har jag hållit på med min viktnedgång i tio dagar och än så länge är det bara roligt och inspirerande. Jag har gått ned 4 kg på tio dagar och det känns otroligt skönt, det märks faktiskt också redan på midjemåttet.

Det bästa av allt är att jag egentligen inte gjort annat än att slopa sådant som man alltid åt mellan måltiderna, (godis, kakor, läsk...), och att jag har ställt bilen och cyklar istället. Det har gjort 4 kg!!

Skall bli spännande att se vad fortsättningen blir, jag tänker i varje fall inte ge upp, det har jag gjort alltför många gånger tidigare och då känner man sig ännu mer misslyckad än före sitt bantningsförsök.

Jag vill förresten inte kalla detta för bantning, det låter så fult. Jag kallar det hellre för min viktnedgång. Ni som också håller på med er viktnedgång eller har planer på att börja, kommentera gärna min blogg. Jag kollar den varje dag och tycker att det vore kul att veta att jag inte är ensam i min strävan. Enade vi stå....., ni vet!”

Filosofen har ordet

Så här kan du också blogga

Skaffa en egen blogg – gratis, på aftonbladet.se

Birgitta Wilén