Hus och hem

Så snickrar du möblerna själv

NYHETER

Nu bygger vi personliga saker till hemmet

SNYGG SNICKARGLÄDJE Nu är det hett att tillverka egna möbler och intresset för hantverkskurserna är enormt. Här visar händige Peter Allstrym några av sina möbelverk.
SNYGG SNICKARGLÄDJE Nu är det hett att tillverka egna möbler och intresset för hantverkskurserna är enormt. Här visar händige Peter Allstrym några av sina möbelverk.

Trött på dyra opersonliga möbler?

Snickra ihop egna i stället.

Nu finns flera kurser att välja bland - även för den ohändiga.

Glöm massproducerade möbler. Tillverka egna unika exemplar - sådana som passar i ditt hem, som är helt i din smak och som du kan påverka utseendet på.

- Det är otroligt hårt tryck på våra kurser. Intresset tilltar hela tiden och klasserna blir snabbt fyllda, säger Maria Andersson, Folkuniversitetet i Stockholm.

Lär dig klä om

Särskilt populära är möbelsnickerikurserna. Även tapetseringskurserna, där du lär dig att klä om gamla möbler, lockar många intresserade.

- Hantverket har kommit tillbaka kraftigt. Vi har unga och gamla, rika och fattiga, alla olika typer av människor är intresserade. Många deltagare är pappersvändare till vardags som vill jobba med händerna och känna att de gör något som syns, säger Stefan Gran, kursledare i möbelsnickeri.

Isabelle Halling, programledare för TV4:s "Äntligen hemma", är inne på samma spår. Hon ser det ökade intresset som en reaktion mot alla de prylar som finns att köpa.

"Specialgrejer"

- Nu vill vi göra något själv och bygga specialgrejer som passar i våra hem. Vi gillar det gedigna hantverket. Man får inte heller glömma bort den glädje och den stolthet som infinner sig av att få tillverka egna grejer, det lockar många, säger hon.

Och oroa dig inte om du har tummen mitt i handen. Vem som helst kan gå kurserna.

- Inga problem. Du får själv välja vad du ska göra och bygga, säger Stefan Gran.

Jonas Andersson

ANNONS

Se över ditt elavtal när priserna rusar! Jämför och hitta det bästa elavtalet för dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Hus och hem

ÄMNEN I ARTIKELN

Hus och hem

Inredning