Drinkar utan ingredienser

Foto: BARHÄNG Bogdan Grishin, 28, och Natasha Ymka, 21 dricker drinkar på Bistro Jarl.
NYHETER

Låt inte snålvattnet rinna när du läser Bistro Jarls drinklista.

Risken verkar stor att du inte får vad du siktat in dig på.

Bistro Jarl är ett nedtonat tjusigt ställe. Spetsgardinerna är lite, lite skrynkliga. Liljebuketterna en aningens aning slokande.

Och de djurmönstrade kuddarna är inte fullt så fluffiga som de troligen en gång varit.

Bra intryck

Men helhetsintrycket är ändå det av en bättre paradvåning transformerad till restaurang och loungig bar.

Resultatet är att man inte behöver skämmas om man kommer in med bylsiga vinterkläder.

Men känner sig ändå rätt glamourös när man väl fått av dem.

Ohelig allians

På helgerna hänger reklamare ”som vill förändra systemet inifrån” och väderflickor här i någon sorts ohelig allians. På vardagar är det mer distingerade affärsmän med en kasse full av delikatesser från Hötorgshallen som slinker förbi på en drink.

Här finns det en drinklista full av champagnecocktails och martinis som är så tjock att den påminner om den nådiga luntan.

Dessvärre skapar den en hel del besvikelse vid vårt besök.

Dåliga drinkval

En beställning på en Kiwi bellini och en Breakfast at bistro (innehållande bland annat apelsinmarmelad och te) är förgäves. Bartendern kommer moloken fram och förklarar att han inte lyckats skaka fram de nödvändiga ingredienserna.

Förklaringen innehåller nåt om ny personal och omarbetad drinklista.

Hmm, vilken cocktailteaser.

Bistro Jarl

Barombudskvinnan