Nyheter

Spädbarnslik hittades i frysbox

NYHETER

Småbarnsfar gjorde makabert fynd

Småbarnspappan skulle hämta glass i frysboxen i ett flerfamiljshus i österrikiska Graz.

I stället gjorde han ett makabert fynd – bland matvarorna låg flera spädbarnslik.

En 32-årig kvinna och hennes pojkvän har gripits misstänkta för mord.

Polisen genomsöker trädgården i jakt på fler spår kring morden.
Polisen genomsöker trädgården i jakt på fler spår kring morden.

Hittills har fyra döda spädbarn hittats gömda i ett flerfamiljshus i Graz, omkring 20 mil söder om huvudstaden Wien.

Det första fyndet gjordes i måndags. De boende i flerfamiljshuset delade frysbox i källaren, skriver ortens tidning Kleine Zeitung. När en av dem skulle hämta glass i frysen gjorde han det första makabra fyndet.

Barn i plastpåse

Bland matvarorna i frysboxen låg ett livlöst spädbarn i en plastpåse. Chockad rusade mannen upp ur källaren och larmade polis, skriver tidningen.

Polisen hittade ytterligare ett dött spädbarn i frysboxen, uppger den österrikiska nyhetsbyrån APA. Ett tredje spädbarn – en nyfödd flicka – hittades senare incementerad i en gammal färgburk. Ett fjärde spädbarn hittades på fredagen gömt under en hög bråte i en sidobyggnad. Enligt polisen kan flera av kropparna ha gömts för upp till tre år sedan.

Kvinna gripen

En 32-årig kvinna och hennes 38-årige pojkvän har gripits misstänkta för mord. Kvinnan har bott i flerfamiljshuset en längre tid, skriver Kleine Zeitung.

Hon ska ha erkänt att hon fött barnen. Hon dödade dem i desperation över att inte kunna försörja dem och av rädsla för att pojkvännen skulle lämna henne, uppger APA och hänvisar till anonyma poliskällor.

Den 38-årige mannen – som är gift med en annan kvinna – hävdar att han aldrig märkte att 32-åringen var gravid och att han inte har något med morden att göra.

Obduktionen tar tid

En obduktion ska visa hur barnen dog. Inledningsvis trodde polisen att de kunde ha varit dödfödda, men iakttagelser på plats ska ha visat att de mördades, uppger APA. Obduktionen kommer att ta länge tid än normalt då de två kropparna som hittades i frysboxen måste hanteras varsamt.

Karin Lindblom

ANNONS EXTERN LÄNK

Lyssna på en ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter