Kim Jong-uns recept mot svält: Svart svan

Vill att det hungrande folket ska äta sällsynta fågeln

Nordkoreas folk svälter.

Då hälsar Kim Jong-un:

”Ät svarta svanar.”

Nöden i Nordkorea är så svår att både Kina och Ryssland har gjort påtryckningar för att FN ska lätta på sanktionerna mot landet.

Tidigare uppges befolkningen ha uppmanats föda upp kaniner och anordna malodling i risfälten. Den senaste tiden har myndigheterna framhållit hur hälsosamt och nyttigt det är att äta den svarta svanens kött.

Det här är en del av den kreativa lösningen myndigheterna serverar det hungrande folket, rapporterar landets statliga television.

Flera av landets tidningar hävdar att svanköttet är en värdefull näringskälla och pekar inte bara på näringsvärdet, att det är en fullödig proteinkälla – men också köttets egenskaper att stoppa cancer.

– Svarta svanar är sällsynta och vackra att se på. Deras kött är utsökt och har medicinsk verkan. Grunden är lagt för uppfödning i industriell skala för att aktivt bidra till att förbättra folkets levnadsvillkor, skrev nordkoreanska tidningen Rodong Sinmun i förra veckan.

Svarta svanar lever vanligtvis i vilt tillstånd i sydvästra och sydöstra Australien. Eftersom de är så sällsynta har svarta svanar blivit en statussymbol, men också kopplats till ondska. Svarta svanar har ansetts vara djävulens redskap – som de flesta svarta djur, skriver South China Morning Post.

Kim Jong-un.
Kim Jong-un.
En sällsynt svart svan i Nya Zeeland.
En sällsynt svart svan i Nya Zeeland.
Publisert:

LÄS VIDARE