Ulf Kilman: Corona är ett jävla skriveri bara

Professor Björn Olsen: Har han huvudet i en påse?

Publicerad 2021-11-23

”Avokadomannen” Ulf Kilman anser inte att covid-19 är farligt och han tror inte på coronavaccin.

Det säger han till Aftonbladet 200 sekunders reporter, vid ett besök som filmades med dold kamera.

När reportern nämner att hon är orolig för corona säger Ulf Kilman att det behöver hon inte vara.

– Det är ett jävla skriveri bara tycker jag. Jag har haft corona. Två, tre dagar, sedan var jag tillbaka. Det är oftast inte större problem än så.

– Det är ett vanligt virus som det inte går att vaccinera sig mot för det kommer att mutera hela, hela tiden, säger Kilman.

Ulf Kilman anser inte att covid-19 är farligt och han tror inte på coronavaccin. Det säger han till Aftonbladet 200 sekunders reporter, vid ett besök som filmades med dold kamera.

Besöket sker i juni. Reportern säger att hon tagit den första coronasprutan.

– Det är ju vad du har gjort och alltid när man gör saker måste man ta hänsyn till vad vet jag, vad kan jag, vad skriver folk och sådana saker. Och tyvärr, allt som sägs mot den här vaccinationen tystas ner direkt för att man vill tjäna pengar på folk, säger Ulf Kilman.

Reportern undrar då om han tycker att hon ska ta den andra sprutan.

– Jag tycker inte det, men det är ju upp till dig, säger Ulf Kilman.

”Har han inte sett vad som händer?”

Björn Olsen, överläkare och professor i infektionssjukdomar vid Uppsala universitet, säger att man måste fråga sig vilken värld Kilman lever i.

– Har han huvudet i en påse? Har han inte sett vad som händer i Sverige och i världen, med alla döda och med den enorma pressen på sjukvården?

Björn Olsen, överläkare och professor i infektionssjukdomar vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset.

– Jag tror på mångfald och diskussioner, men det måste bygga på sakliga argument från båda sidor. Det är viktigt att de här alternativrörelserna finns, för de får oss som är för vaccination att slipa våra argument. Men de kan inte få ta för stor plats i den allmänna debatten, för då kommer de att påverka människor med förödande konsekvenser, säger Björn Olsen.