Coronapandemin

Demonstranterna ska festa hos tv-kocken Carola

Av: 

Anna & Hans Shimoda

NYHETER

Efter dagens demonstration mot vaccinpass vallfärdar ett hundratal personer till ett värdshus som drivs av entreprenören och tidigare tv-kocken Carola Magnusson.

– Jag är krögare och vill överleva, säger hon till Aftonbladet.

Idag lördag hålls en demonstration i centrala Stockholm mot vaccinpass och över 18 000 personer har anmält sitt intresse.

Polisen meddelar att de har gett tillstånd för 3 000 deltagare som enligt uppgift ska marschera från Norrmalmstorg uppför Hamngatan till Sergels torg.

Det finns inga begränsningar för allmänna sammankomster utomhus, men det gör det för restauranger. Där gäller max åtta personer per sällskap och minst en meter mellan sällskapen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet planerar ett stort antal av vaccinpassdemonstranterna samlas i ett värdshus på Djurgården i Stockholm efter demonstrationen för att festa och umgås.

På restaurangens hemsida under ”Fest & event” står det: ”I stora matsalen kan upp till 100 gäster sitta och äta tillsammans och på den angränsande verandan ytterligare 25”.

Vaccindemonstration i centrala Stockholm.
Carola Magnusson driver värdshuset där demonstranterna bokat bord.

”Vi är stenhårda”

Aftonbladet har under lördagen pratat med Carola Magnusson.

Vi har fått uppgifter att du ska arrangera en fest för ett större sällskap från demonstrationen?

– Arrangera vet jag inte om jag ska, de ska äta mat som vanliga människor. Jag är krögare och vill överleva.

Det ska komma ganska många?

– Ja, ett hundratal tror jag.

Vi har hört upp till 150?

– När det inte är coronarestriktioner så har jag tillstånd för 250 personer. Nu begränsar vi det nedåt, sedan har vi en trädgård med stolar och eldar utomhus.

Så ni klarar av att följa de rådande restriktionerna?

– Vi är stenhårda. Jag gick här i morse och räknade och drog isär.

Ni ska enligt uppgifter ha flera barer, men man får ju inte ens stå i en bar?

– Nej, det får man inte. Därför är vi sju personer i personalen som ska bära ut dryck från våra barer och det är bara för att signalera att vi har tillstånd.

Kungliga Djurgårdens förvaltning hyr ut till dig, tror du att de kan ha några åsikter om att du släpper in de här personerna?

– Jag tycker det låter som att det är några gangsters som har kommit från Alcatraz. Jag tycker det låter hemskt. I denna demokrati som vi lever i så tycker jag att var och en väljer själv.

Magnus Andersson, slottsfogde på Kungliga Djurgårdens förvaltning.

Följa myndigheternas påbud

Aftonbladet har varit i kontakt med Magnus Andersson som är slottsfogde på Kungliga Djurgårdens förvaltning.

– Vi äger huset men hyr ut det till Carola. I alla våra avtal ingår det att man ska följa myndigheters påbud gällande lagar och förordningar. Det gäller oavsett vad man driver för form av verksamhet i våra lokaler. Det förutsätter vi att alla gör.

– Jag förutsätter också att det inte är restauratören som har arrangerat det hela utan att demonstranterna har bokat in sig någonstans för att äta och dricka. Så länge restauratören följer regeringens och Folkhälsomyndighetens föreskrifter så gör vi ingen värdering av gästernas åsikter.

– Sedan kan ju både vi och restauratören tycka vad vi vill om exempelvis antivaxxare, men vi gör inte skillnad på folk och folk. Jag förstår att det här är kontroversiella åsikter, men de är svåra att pröva i avtal.

ANNONS

20% Rabatt på solskydd & solkräm för alla hudtyper och behov! - Lloyds Apotek

Extern länk från LloydsApotek

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Stor demonstration mot coronapass

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Coronaviruset

Demonstration