Stormkaos i Tyskland – en död och många skadade

Här är förödelsen efter tromberna som slog ner över tyska Paderborn.

Minst en person dog och 43 skadades.

Kraftiga stormar har lamslagit delar av Tyskland. Minst två tromber har slagit till mot städer i de västra delarna av landet. Tidningen Bild rapporterar att 43 personer skadades under fredagen i en tromb i Paderborn. Enligt polisen ska tio av dem vara allvarligt skadade.

Även i Lippstadt har flera allvarliga skador rapporterats efter att en tromb rasat genom stadens gator.

I den lilla staden Wittgert dog en 38-årig man under till följd av ovädret. Mannen ska ha fått en elektrisk stöt i kroppen när han befann sig i en översvämmad källare. Enligt polisen ska mannen ha ramlat slagit i huvudet och dött av sina skador.

43 personer skadades på fredagen i en tromb i Paderborn.
43 personer skadades på fredagen i en tromb i Paderborn.

Barn skadade

En kvinna har under natten vårdats med livshotande skador till följd av stormarna, skriver Süddeutsche Zeitung.

Myndigheter i Bayern meddelar att 14 personer skadades efter att en trähydda kollapsat. Personerna ska ha sökt skydd från den rasande stormen. Flera barn ska ha varit bland de skadade.

Enligt nyhetsbyrån AP ska fredagens stormar ha producerat vindbyar på upp till 36 meter per sekund. Polisen har vädjat till boende i de drabbade områdena att hålla sig inomhus.

På grund av ovädret tvingades hårdrocksband Rammstein att avbryta sin spelning i Leipzig under fredagskvällen. De drygt 40 000 människor som befann sig i publiken tvingades söka skydd, skriver tidningen Stern.

Hundratals räddningsinsatser

Rapporter om olyckor och räddningsinsatser har fortsatt under lördagsmorgonen. På grund av kraftigt regn har polisen fått larm om flera bilolyckor.

Enligt Bild ska fem personer ha fått föras till sjukhus efter att ha skadats i en bilolycka. En bilförare tappade kontroll över sitt fordon på den blöta asfalten och körde in i en mötande bil. Ett treårigt barn är en av de skadade.

Under morgonen har stormen även drabbat de södra delarna av landet. I Nürnberg, Fürth och Erlangen har nästan 400 räddningsinsatser genomförts på grund av översvämmade källare, fallna träd och skadade hustak, meddelar räddningstjänsten på lördagsmorgonen.

Vindbyar på upp till 36 meter i sekunden har rapporterats i landet.
Vindbyar på upp till 36 meter i sekunden har rapporterats i landet.
Publisert:

Ämnen i artikeln