Man ihjälskjuten – fyra gripna

Av:  Joakim Magnå/TT

En man har skjutits till döds i Eskilstuna.
En man har skjutits till döds i Eskilstuna.

En man i 25-årsåldern har skjutits till döds i Eskilstuna. Fyra personer har gripits misstänkta för inblandning i mordet.

Polisen larmades vid 16-tiden på måndagen av flera personer som hört höga smällar i området Brunnsbacken. En svårt skadad man hittades utomhus på marken. Han fördes till sjukhus i ambulans.

Vid 18-tiden meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

En stor polisinsats drog i gång, med flera patruller och helikopter, och en plats spärrades av för en teknisk undersökning.

– Tekniker är på plats och det är fortfarande avspärrat, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen, vid 21-tiden.

Enligt polisen finns det flera vittnen till händelsen.

En dryg timme efter larmet meddelade polisen att två personer gripits. En stund senare kom beskedet att sammanlagt fyra frihetsberövats misstänkta för att vara inblandade i mordet.

– De gripna förhörs och sedan ska en åklagare fatta beslut om de ska anhållas, säger Åsa Willsund.

Skottlossningen är den tredje på lika många dygn i Eskilstuna. Skott avlossades i ett bostadsområde i Årby i söndags eftermiddag, men då skadades ingen. Det sköts även i Råbergstorp under natten mot lördagen. Inte heller då skadades någon person.

Enligt Åsa Willsund tittar polisen på samband med tidigare skottlossningar.

– Så klart utreds detta som en enskild händelse, men så tittar man också på inblandade personer och sådant för att se om det går att hitta en motivbild där.

Publisert: