Kirill, 1, dödades i Mariupol

18 månader gamla Kirills liv gick inte att rädda.

Bilder från CNN visar hur föräldrarna springer in med pojken i famnen till ett sjukhus i Mariupol, där den humanitära situationen beskrivs som katastrofal.

Fedor springer in genom porten, tätt följd av Marina. Fedor ser sammanbiten och fokuserad ut. Mammans Marinas gråa tröja har färgats röd av blod.

En av bilderna visar hur Marina böjer sig över den rostiga britsen där Kirill ligger insvept i en handduk. Bredvid står Fedor och begraver ansiktet i händerna.

Paret springer in på sjukhuset med sin skadade son i famnen.
Paret springer in på sjukhuset med sin skadade son i famnen.
Marina Yatsko böjer sig gråtande över britsen där hennes döde son ligger.
Marina Yatsko böjer sig gråtande över britsen där hennes döde son ligger.

Staden ”finns inte mer”

I den ukrainska staden Mariupol, som drabbats hårt av kriget sedan invasionen började förra veckan, utlystes en vapenvila under lördagen för att ge civila chansen att ta sig därifrån. Men bara timmar efter beskedet kom uppgifter om nya attacker mot staden vid Svarta havskusten.

Stadens borgmästare säger under söndagen att Mariupol ”inte finns mer”.

– Den humanitära situationen i Mariupol är katastrofal. Vi vet från vår personal att de desperat försöker hålla sig säkra samtidigt som attackerna fortsätter och med farligt låga nivåer i livsmedelslagren, säger Laurent Ligozat, Läkare utan gränsers akutsamordnare i Lviv, i ett pressutskick.

Staden, som ”blockerats” av Ryssland, är en strategisk viktig stad för ryssarna eftersom den kopplar ihop Krimhalvön med den ryska gränsen.

Publisert: