Man anhållen för våldtäkt på Snapchat

Foto: Johan Nilsson/TT
Tre män misstänks vara inblandade i våldtäkten. Arkivbild.
NYHETER

En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i Uppsala – övergreppet filmades och spreds i sociala medier.

Sedan tidigare sitter en man i 20-årsåldern häktad misstänkt för våldtäkt och anstiftan alternativt medhjälp till våldtäkt.

– Vi ligger bra till i förundersökningen och arbetar för att få full klarhet i vad som hänt, säger kammaråklagare Thomas Forsberg.

Kvinnan anmälde våldtäkten i slutet av januari och överfallet ska ha filmats, för att sedan läggas ut på sociala medier. Det var när en kvinna i Göteborg, genom sitt barns telefon, sett den filmade våldtäkten på sociala mediet Snapchat som polisen kunde koppla ihop händelserna.

Sedan tidigare är en man i 20-årsåldern häktad misstänkt för våldtäkt och anstiftan alternativt medhjälp till våldtäkt.

Under onsdagen anhölls en man i 40-årsåldern.

– Han har varit anhållen i sin frånvaro och nu har det verkställts. Den som har anhållits nu är misstänkt för våldtäkt, säger kammaråklagare Thomas Forsberg.

En tredje man i 20-årsåldern misstänks för underlåtenhet att anmäla brottet och söks fortfarande av polis.

– Hade vi haft koll på honom hade han varit frihetsberövad vid det här laget, säger Forsberg.

Kammaråklagare Thomas Forsberg ser ingen koppling med den tidigare uppmärksammade våldtäkten i Uppsala, då brottet sändes live på Facebook.

Åtal väntas bli väckt mot den häktade mannen den 6 april. Arbete pågår nu för att kunna förhöra de övriga så snart som möjligt, för att på så sätt göra det möjligt att avsluta utredningen för de tre gemensamt.

– Vi ligger bra till i förundersökningen och arbetar för att få full klarhet i vad som hänt, säger Thomas Forsberg.