Donald Trump – USA:s nye president

Trump medger dålig kommunikation: Kanske mitt fel

Av: 

Nivette Dawod

NYHETER

Vita huset har brustit i att kommunicera varför muren mot Mexiko måste byggas.

Det sa Donald Trump i en exklusiv intervju med Fox News, samtidigt som han tog på sig kommunikationsansvaret.

– Det kanske är mitt fel, säger han till tv-kanalen.

Trump intervjuades i tv-programmet Fox and Friends på den konservativa tv-kanalen Fox News inför kvällens tal som han ska hålla inför kongressen. Han berättade att ämnen han kommer att beröra i sitt tal är militären, gränskontroll, arbetstillfällen och hälsovårdsreformen Obamacare som han vill ersätta.

När frågorna kom in på Trumps omtalade planer för hårdare kontroll vid landsgränserna och muren han vill bygga mot Mexiko erkände den nye presidenten att han och Vita huset inte kommunicerat planerna tillräckligt effektivt.

– Och kanske är det mitt fel, säger han.

”Inte bra”

När han senare ombads att betygsätta sig själv gav Donald Trump sig själv ett C, alltså godkänt, i just kommunikation.

– Jag har gjort fantastiska saker, men jag och mina anställda har inte förklarat det bra nog för det amerikanska folket. Min kommunikation är inte bra, sa han.

Han fick däremot A, alltså mycket väl godkänt, av sig själv i alla andra kategorier, bland annat angående hur mycket han hunnit åstadkomma under sin presidentperiod hittills.

Fox News tog också upp en uppgift om att förre presidenten Barack Obama via en organisation skulle ligga bakom protester mot republikanerna. Vilken organisation det skulle röra sig om specifikt framkom inte.

”Det är politik”

Trump svarade:

– Jag tror att han ligger bakom det, men det är politik, det är så det är. Hans folk är definitivt bakom det och även några av läckorna, som är mycket allvarliga läckor i termer av nationell säkerhet. Jag förstår att det är politik, det kommer antagligen att fortsätta, sa Donald Trump.

Tv-kanalen CNN tar upp att både Trump och Fox News antagligen menar organisationen Organizing for Action, som startades av Obamas kampanjpersonal och nu ingår i en koalition av flera organisationer som besökt regionala öppna möten för att protestera mot republikaners politik.

Förutom intervjun med Fox News har Trump även låtit sig intervjuas av högernationalistiska Breitbart inför kvällens kongresstal.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Trump trappar upp media-kriget

ÄMNEN I ARTIKELN

Donald Trump – USA:s nye president

Donald Trump

Fox News

Barack Obama