Nya uppgifter: Så misstänks 42-åringens exmake ha lurats i mordfälla

NYHETER

Exmaken misstänks ha lurats in i en bil av den 42-åriga kvinnans barn – i tron att han skulle få skjuts för att kunna hämta sina egna barn, uppger källor till VLT.

Dagen därpå hittades han död i sjön Hjälmaren vid sommarstugan utanför Arboga.

1 av 2 | Foto: JONAS BILBERG
Sedan tidigare är den 42-åriga Arbogakvinnan misstänkt för inblandning i mordet på sin ex-man. Nu har ytterligare tre personer gripits, uppger Åklagarmyndigheten.

Sedan tidigare är den 42-åriga Arbogakvinnan misstänkt för inblandning i mordet på sin exman.

På onsdagen anhölls ytterligare tre personer. Enligt uppgift till VLT är två av dem barn till den 42-åriga kvinnan. Den tredje uppges vara sambo med ett av barnen.

Under torsdagen har förhör hållits med två av de tre nyss anhållna, men även med flera andra personer.

Vad som sagts i förhören är inte känt, men enligt källor till VLT med insyn i utredningen ska den 42-åriga kvinnans exmake den 7 augusti 2015 ha hoppat in i en bil – körd av 42-åringens barn – i tron att han skulle få skjuts för att hämta sina egna barn.

”42-åringen dök inte upp”

Exmaken ska ha gjort upp med 42-åringen att han skulle hämta deras gemensamma barn på en plats i Eskilstuna, skriver VLT.

Men 42-åringen dök inte upp för att lämna barnen, uppger VLT:s källor. På mötesplatsen befann sig dock andra personer, bland andra 42-åringens barn, som ska ha sagt till exmaken att barnen följt med 42-åringen till sommarstugan utanför Arboga och att de kunde skjutsa honom dit.

Enligt källor till VLT ska exmaken ha hoppat in i bilen och blivit körd mot sommarstugan.

Morgonen därpå hittades han drunknad i sjön Hjälmaren intill sommarstugan.

Utredning av försäkringsbolag

Hans död betraktades först som en olycka, men efter en utredning av försäkringsbolaget If inledde polis och åklagare en ny förundersökning.

Den 42-åriga kvinnan misstänks även för mord respektive mordförsök på sin far och mor i augusti 2016.

FAKTA

Detta har hänt

7 augusti 2015 Den då 41-åriga kvinnans make hittas död i sjön Hjälmaren, nära hennes föräldrars sommarstuga utanför Arboga. Han hittades död på en meters djup. Dödsfallet avskrevs först som en olycka, men efter att försäkringsbolaget If undersökt fallet startade Åklagarmyndigheten i höstas en mordutredning.

3 augusti 2016 Polisen larmas polisen till sommarstugan några mil utanför Arboga. I huset hittar de en 68-årig man mördad och hans 63-åriga hustru skadad. Det är den 41-åriga kvinnans föräldrar.

Juli 2016 Försäkringsbolaget If vägrar betala ut livförsäkringen till 41-åriga kvinnan efter exmakens död 2015.

29 augusti 2016 Mordutredning om makens död

Åklagaren inleder en förundersökning kring den 41-åriga kvinnans exmake, som hittades drunknad vid sommarstugan i Arboga. Fallet utreds som mord och försök till bedrägeri.

15 november: Makens grav öppnas

Kroppen efter kvinnans tidigare make grävs upp för att genomgå undersökningar om brott kan ligga bakom hans död.

1 december: Misstänks för mord på maken

Kvinnan delges misstanke om mord på sin exmake, som hittades drunknad nära sommarstugan.

Februari 2017 Pojkvännen erkänner mordet på den nu 42-åriga kvinnans far.

7 februari 2017 Polisen uppger för lokaltidningen att fler personer än den 42-åriga kvinnan var på plats när hennes exmake drunknade vid sommarstugan i augusti 2015.

15 februari 2017 Åklagarmyndigheten meddelar att tre personer anhållits skäligen misstänkta för inblandning i det misstänkta mordet på exmaken.

ARTIKELN HANDLAR OM