Hon har svår cancer –skriver kontaktannons åt sin man

1 av 2 | Foto: Facebook
Amy vill efterlysa en ny fru till sin man.
NYHETER

”Kanske vill du gifta dig med min man?”. Med den frågan inleds en artikel i New York Times, där cancersjuka Amy sätter in en kontaktannons till sin älskade make innan sjukdomen tar hennes liv.

I ett rörande brev som publicerats i New York Times väljer Amy Krouse Rosenthal att göra något de flesta inte hade vågat. Hon sätter nämligen ut en kontaktannons i sin mans namn.

”Jag har varit gift med en fantastisk man i 26 år, och hade planerat åtminstone 26 till med honom”, skriver hon.

Men något kom i vägen. Amy har dödlig cancer i äggstockarna. I brevet skriver hon att hon kanske bara har dagar kvar i livet. Många drömmar har blivit tillintetgjorda – paret kommer aldrig få åka till Sydafrika tillsammans, det blir ingen Asien-resa med Amys mamma.

En händig man

Och maken Jason blir lämnad ensam. Men det vill Amy göra något åt. Så hon beskriver sin man – en händig, matlagande kille på 178 centimeter som tycker om att måla. Och hon ställer frågan: ”kanske vill du gifta dig med min man?”.

”Jag vill ha mer tid med Jason och med våra barn. Men det kommer inte hända. Det jag hoppas är bara att rätt person läser det här, hittar Jason och att en ny kärlekssaga kan börja”, skriver Amy.

Amy Krouse Rosenthal har en bakgrund som populär barnboksförfattare. Här kan du läsa hennes brev i sin helhet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer

New York