Nytt nattligt tillslag i terrorutredningen

avJoakim Magnå, Niklas Eriksson

Polisen slog under natten till mot ett saneringsföretag som kopplas till den terrormisstänkte Rakhmat Akilov, 39.

– Jag har träffat honom en gång när han sökte jobb här, säger företagaren till Aftonbladet.

1 av 3 | Foto: Marcus Ericson

Jakten på bevis fortsätter. En insatsstyrka gjorde tillsammans med flera andra polisenheter en husrannsakan mot ett företag i Sollentuna norr om Stockholm vid midnatt.

Polisens ledningscentral i Stockholm ville inte kommentera om det pågick en insats eller inte.

Företaget på adressen har en koppling till 39-årige Rakhmat Akilov, som misstänks ha mördat fyra människor i lastbilsattacken på Drottninggatan i fredags.

Var aldrig anställd

Företaget sysslar med byggsanering och uppger att 39-åringen aldrig varit anställd utan endast besökt lokalerna för en arbetsintervju, under 2016. Mannen ska enligt företaget inte ha fått jobb.

– Jag har träffat honom en gång när han sökte jobb här. Han hade inte rätt kompetenser och var inte den vi sökte, mer än så var det inte, säger företagaren.

Företagaren berättar att han fick besök av polisen och att han då hördes om sina kontakter med Rakhmat Akilov, samt informerades om att polisen genomförde en husrannsakan i företagets lokaler.

– Jag tycker det är bra att polisen inte lämnar något ogjort utan att de kollar upp allt, och han har ju nån slags koppling till företaget i och med att han varit på intervju.

ARTIKELN HANDLAR OM